Ecer: “Çiftçi umudunu bize bağladı” 

 

CHP Milletvekili Adayı Doktor Mehmet Ecer, Dinar ve Dinar’a bağlı Yeşilhüyük köyünde seçmenlerle bir araya geldi. Ecer’in bir sonraki durağı Döğer oldu. Pazarcı esnafı ve alışverişe gelenlerle görüştü.

 

CHP Afyon 2. Sıra milletvekili adayı Mehmet Ecer seçim çalışmalarına çiftiler ve Pazar esnafı ile sürdürdü. Eşi Emel Ecer ve partililerle birlikte gittiği her yerde büyük bir coşkuyla karşılanan Mehmet Ecer, CHP politikalarını anlatıyor. Ecer, “Aslında bizim bir şey anlatmamıza gerek özellikle emekliler şimdiden dini bayramlarda birer maş ikramiye almanın planlarını yapıyorlar. Kimi borcunu kapatacağını, kimi rahat bir nefes alacaklarını söylüyor” dedi. 

 

Çiftçi umudunu bize bağladı

Doktor Mehmet Ecer, en çok ilgiyi çiftçilikle uğraşanlardan gördüğünü belirterek, çiftçilerin sürekli dert yandığını söyledi. Ecer, “Başta yakıt olmak üzere tarım sektöründe girdiler çok yüksek olması nedeniyle yaptığımız masrafı çıkartamıyoruz. Ne olacak bizim halimiz diyorlar. CHP’nin tarım sektörü için yapacağı yenilikleri ve teşvikleri anlattıktan sonra çiftçilerimiz bize karşı büyük bir umut bağlıyor. Bizde onların umudunu boşa çıkartmayacağız” dedi. 

 

Ecer, “CHP bildiğiniz gibi Atatürk’ün kurduğu parti. Atatürk kalkınmamın tarımdan ve kırsaldan olacağını bildiği için köylü milletin efendisidir sözünü boşuna demedi. CHP’nin olmadığı dönemlerde sistemli olarak tarım sektörü gözden düşürülerek mısırı, hatta samanı bile yurt dışından alan bir ülke haline getirildik. Oysa Türkiye bir tarım ülkesi, her yöresinde farklı ürünlerin yetiştiği, dünyada kendi kendine yeten ender ülkelerden birisiyken tarımda bile dışa bağımlı olduk” dedi.

 

CHP gelecek dertler bitecek

CHP hükümetiyle birlikte tarım sektörü yeniden ayağa kalkacak diyen Ecer, “CHP’nin en büyük projelerinden birisi tarım sektörü içindir. Daha modern, daha verimli, daha karlı bir tarım ve hayvancılık sektörü için projeler hazır. Bunların en başında mazot fiyatları olacak. CHP hükümetiyle birlikte mazot 1.5 lira olacak. Biz bunu söyledikten sonra hükümet ayağa kalktı kaynak nerede diye? Bu ülkenin kaynak sorunu yok. CHP gelecek çiftçinin dertleri bitecek” dedi.

 

Doktor Mehmet Ecer, “Bu hükümet yatlara, gemiciklere ve uçağı olanlara yakıtı çiftçinin ödediğinin yarı fiyatına veriliyor. Biz zengine değil gerçekten ucuz yakıta ihtiyacı olan tarım sektörüne ucuz yakıt vereceğiz. Çünkü bu ülkenin tarımı yeniden ayağa kalkmak zorunda. Kendi gübremiz, kendi tohumumuz ile çiftçimiz alın terinin karşılığını CHP ile alacak ve yüzü gülecek” diye konuştu.   

 

Pazar alışverişine gelen vatandaşlara da görüşen Ecer, “Üretici perişan birçoğunun mahsulü dalında kalıyor. Çukurova ve Antalya’da portakal dalında kaldığı için üretici ağaçları köklemeye başladı. Portakalın kilosu dalında 75 kuruş ama alıcı yok. Oysa aynı portakal pazarda manavda 4 liradan satılıyor. Üretici kazanamıyorum diyor, vatandaş alamıyorum çok pahalı diyor. Aracılar üreticiyi de tüketiciyi de sömürüyor. Aracı baronlarını devreden çıkartıp üreticiyi de tüketiciyi de memnun edecek bir sistem kurulacak” dedi.   

Editör: Haber Merkezi