Denizli’li Gazeteciler Afyon’daydı
Denizli Gazeteciler Cemiyetine(DGC) üye olan 25 gazeteci, hafta sonunu Afyonkarahisar’a geçirdi. Gazeteciler, Frig Vadisi’nden, İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesine, Şuhuttaki Atatürk Evine, oradan da Kocatepe ve Akarçay’a gitti. DGC Başkanı Ümit Varol, Afyonkarahisar’ın her köşesinin tarih koktuğunu söyleyerek, “Afyonkarahisar’a hayran kaldık” dedi
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin daveti üzerine ilimize gelen Denizli Gazeteciler Cemiyeti üyesi 25 gazeteci ve Denizli Afyonkarahisarlılar Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Gökmen ilimize ziyaret gerçekleştirdiler.
İscehisar’da 5 Bin Kişi İstihdam Ediliyor
Ziyaret kapsamında ilk olarak Cumartesi günü İscehisar ilçesini ziyaret eden heyet, İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Metin Mercan’ın öğle yemeği davetine iştirak ettiler. Denizli ve Afyon medyasını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Mercan, İscehisar’ın türk maden sanayisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. İlçenin yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağladığını, aylık 15 milyon dolarlık mermer ve doğaltaş ihracatının gerçekleştirildiğini söyleyen Mercan, medyanın mermer sanayisini daha iyi tanıtmasını beklediklerini söyledi. Heyet İscehisar’da DEMMAK’ı da ziyaret etti.
Frig Vadisi’nin Dünyaya Tanıtılması Lazım
Afyonkarahisar’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol ise, Afyonkarahisar’ın her köşesinde tarih koktuğunu söyledi. Daha önce de Afyon’a sık sık geldiklerini dile getiren Varol, ancak tarihi bölgeleri gezmi fırsatı bulamadıklarını söyledi. Frig Vadisi’nin sadece Türkiye’de değil dünyaya tanıtılması gerektiğini söyleyen Varol, tanıtım sayesinde her yıl milyonlarca insanın bu bölgeye akın edebileceğini ifade etti.
Denizli’de Afyon’lu Çok Fazla
Ziyarette bir konuşma yapan Denizli Afyonkarahisarlılar Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Gökmen ise, doğup büyüdükleri şehirde bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ile irtibata geçerek böyle bir gezi tertip etmek istediklerini söyleyen Gökmen, davet üzerine Denizli medyasıyla Afyon’a kültürel gezi planlanlıdığını ifade etti. Denizli’de Afyonlu sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyen Gökmen, “Afyon bizim şehrimiz. Denizli’de bulunan hemşehrilerimizi bir araya getirerek sık sık ziyaretler düzenliyoruz. Bu sayede doğup büyüdüğümüz topraklardan uzak kalmıyoruz. İnşallah bu ziyaretler devam edecek” dedi.
İki İlin Gazetecileri Kaynaşacak
Ziyarette bir konuşma yapan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Denizli ile Afyon’un iki komşu şehir olduğunu belirterek bölge medyasının her zaman birlik içinde olmasını istedi. Diğer komşu illerinde ilimize ziyaret gerçekleştirmesini isteyen Abdioğulları, “Komşu şehirler Afyon’umuza gelirken, bizde komşu illeri ziyaret edeceğiz. Böylece kültürel etkileşim sağlayacağız. Görmediğimiz yer bizim değildir düsturuyla yola çıktık. Artık komşu illerimizi davet ederken bizde o şehirlere ziyaret gerçekleştireceğiz. Denizlili gazetecileri ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Herkes İçin Verimli Geçti
Denizli medyasını Afyon’da ağırlamaktan dolayı mutluluk yaşadıklarını dile getiren Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan ise, bu ziyaretlerin her zaman devam etmesini istedi. Frig Vadisi ve Kocatepe’nin Anadolunun ruhu olduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Ziyaret edeceğimiz yerler bir döneme damgasını vurmuş alanlardır. Frigler yaklaşık 500 yıl Anadoluya hakim olarak büyük eserler bıraktılar. Yine Kocatepe’de milletimiz destan yazmıştır. Bu güzel yerleri Denizlili meslektaşlarımızla ziyaret edeceğimiz için heyecan duyuyoruz” dedi.
Bu Tip Etkinliklerin Sayısı Artmalı
Denizlili gazetecilerin ilimize yaptığı ziyaret için teşekkür eden Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ise bu tür ziyaretlerin sık sık devam etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye medyasının büyük bir gelişim yaşadığını söyleyen Gölbaşı, “Görsel ve yazılı medyanın yanı sıra son yıllarda internet gazeteciliği de iyi bir seviyeye geldi. Dünyanın bir köşesinde yaşanan olaylar dakikalar sonra ülkemizden takip edilebiliyor. Medyanın güçlü olması haber alma özgürlüğünün de güçlenmesi anlamına geliyor. Afyon ve Denizli medyası da son dönemde oldukça iyi bir seviye yakaladı. İnşallah daha iyi seviyeye gelecek” dedi.
Uzmanlar Frigya Hakkında Bilgi Verdi
Konuşmaların ardından Kültür Müdürlüğü uzmanı Ahmet İlaslı Frig Vadisine ziyaret gerçekleştiren medya mensuplarını bilgilendirdi. Aslantaş, Yılantaş, Ayazi’de bulunan HEllenistlik döneme ait yapıları ve kiliseyi tanıtan İlaslı tarihi konular hakkında bilgi verdi.
Üniversite Bu Şehrin Lokomotifi
Frig Vadisi ziyaretinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, medya mensuplarına yemek verdi. Burada bir konuşma yapan Rektör Solak, 42 bini aşkın öğrencisi, Bin 300 öğretim üyesi ve 900 çalışanıyla Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında yerine alan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin ilerleyen dönemde daha iyi noktalara ulaşacağını söyledi. Afyon’un sağlık konusunda çok iyi noktalara ulaştığını belirten Solak, tarihe ve termale başkentlik yaptıklarını ifade etti.
Şuhut’ta Keşkek Ziyafeti
Dün ise medya mensupları Şuhut Atatürk Evi ile Kocatepe’yi ziyaret ettiler. Ziyaret öncesi medya çalışanlarına meşhur Şuhut keşkeği ikramında bulunan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçenin tanıtımı için yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi. İlçenin tanıtımında medyanın büyük desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Bozkurt, her yıl binlerce insanın Kocatepe’yi ziyaret ettiğini söyledi. Atatürk’ün harekat emrini verdiği Atatürk Evi’nin de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Bozkurt, ilerleyen dönemde sadece yerli değil, yabancı turist çekmek için mücadele edileceğini ifade etti.
Şuhut Tarih Kokuyor
Şuhut ziyareti sırasında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez’de medya mensuplarını ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Şuhut’un oldukça eski bir yerleşim bölgesi olduğunu dile getiren Görükmez, “Milattan önce kurulmuş olan Şuhut ayrıca bir tarihe ev sahipliği yapmıştır. Ulusal kurtuluş savaşımızın başlangıç noktası olan Kocatepe’nin bizlere önemli bir miras olduğuna inanıyoruz. Keşkeği ve patatesiyle ülke genelinde tanınan ilçemizin daha iyi noktalara geleceğine inanıyoruz. Denizli ve Afyon medyasının bugün ilçede bulunması bizleri mutlu ediyor” dedi.
Akarçay Bu Şehre Yakıştı
Kocatepe ziyaretinin ardından Akarçay’a geçen basın mensupları öğle yemeği yediler. Yemeğe katılan Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Afyon’a kısa bir süre önce gelmesine rağmen çabuk kaynaşma sağladığını söyledi. Kültürel geziler sayesinde ilimizin ve tarihi bölgelerimizin daha iyi tanıtılacağını söyleyen Barış, bu tür etkinliklerin daha da artmasını istediler. Konuşmaların ardından medya mensupları Kano’ya binerek Akarçay’ı gezdiler.Daha sonra ilimizin tarihi konaklarını ve Mevlevi Türbesini ziyaret eden Denizli medyası akşam saatlerinde ilimizden ayrıldı.
 
 
Editör: Haber Merkezi