Demirkırkan: "Öğretmenler hak ettiği itibarı görmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, öğretmenlerin hak ettiği itibarı görmesi gerektiğini söyledi. 


Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demirkırkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Öğretmen, öğrenciyi eğiten, hayata dair yeni bilgiler öğreten meslek sahibinin adıdır. Öğretmen, birey üzerinden toplumu da eğitir. Günümüzde öğretmenlerimizin birçok sorunu vardır. Bu sorunların başında geçinememe ve atanamama durumları gelmektedir. Öğretmenlerimizin en rahat dönemi, Cumhuriyetimiz'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında yaşanmıştır.Öğretmenlerimizin bugün de hak ettikleri değeri ve itibari görmesi, toplumdaki bilgi ve birikim seviyesini de doğrudan olumlu yönde etkileyecektir. Bu bağlamda başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşayan ve emektar öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Genç öğretmenlere ise mesleklerinin öneminin bilincinde olmaları temennisiyle başarılar diliyorum."
Editör: Haber Merkezi