DEMİRKIRKAN: "HALKIMIZIN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve partililer Sinanpaşa ilçesinin köy ve beldelerini ziyaret ederek, referandumda neden "hayır" denilmesi gerektiğini anlattılar.

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Sinanpaşa CHP İlçe Başkanı Harun Güner, Eğitimci Sadettin Koşar Sinanpaşa ilçesinin köy ve beldelerini ziyaret ederek anayasa değişikliğine neden hayır denilmesi gerektiğini vatandaşlara anlattılar. CHP'li heyet ziyaretleri kapsamında Nuh ve Taşoluk bölgesinde de tüm kahvehaneleri dolaştılar.
YA ATATÜRK YA DİKTATÖRLÜK
Referandumda siyasi parti tercihi yapılmayacağını anlatan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Biz buraya siyasi gömleğimizi çıkartarak geldik. Önümüzdeki referandumda bir siyasi parti tercihi yapmayacağız, birisini seçmeyeceğiz. Referandum da çocuklarımızın gelecekte nasıl yönetileceğini oylayacağız. Önümüzde iki yol var. Ya Atatürk'ün kurduğu ve bugüne kadarki tüm iktidarların büyütüp geliştirdiği Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıp daha da geliştireceğiz. Ya da bugüne kadarki birikimlerimizi bir kenara itip, adına başkanlık sistemi denilen devlete ve millete ait tüm yetkileri tek bir kişide toplayan, kötü kullanılırsa ucu tek adamlığa hatta diktatörlüğe giden rejim değişikliğini seçeceğiz. Seçim sizlerin. Biz bu tasarının yapımında, oylamasında ve içeriğinde bir sürü kanuni boşluk olmasına rağmen Anayasa mahkemesine gitmedik. Kararı halkımız versin dedik. Sizlerin sağduyunuza güveniyoruz.  İşgalci güçlerle savaşarak bu ülkeyi yoktan var eden bu halk, Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'ine de sahip çıkacaktır" dedi.
Editör: Haber Merkezi