Demirkırkan: Haber alma hakkı neden kısıtlandı?

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Dr.Kemal Demirkırkan yazılı basın açıklamasında:

 

“Sayın Tutumlu’ya uzayıp giden ve maalesef anlamı dışına çıkartılan karşılıklı eleştiriler nedeniyle son kez cevap verdiğimi belirtmek isterim. Sayın Tutumlu bizim eleştirilerimizi nasıl okuyor anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Okuma yazma bilen birisinin bizim 24.11.2014 tarihinde yaptığımız açıklamayı sayın Tutumlu’ya yeniden okumasını rica ediyorum. Bu açıklamanın neresinde makarna ve kömür ismi geçmektedir? Söylemediğimiz sözler üzerinden tartışmayı başka mecralara çekmek herhalde sizin tarzınız.

Sayın Tutumlu’nun muhalefet partilerine akıl verip durmak yerine iktidardaki bir partinin il başkan yardımcısı ve daha önemlisi bir basın mensubu olarak 17-25 Aralık hırsızlık olaylarının soruşturulduğu meclis araştırma komisyonu nedeniyle vatandaşın haber alma hakkına getirilen yasaklar hakkındaki düşüncelerini açıklamasını beklerdim. Yeni intikal ettiği ve iktidarın bütün olanaklarına sahip bir partinin mensubu ve yöneticisi olarak, Sayın Tutumlu, geçmişte arkadaşı olduğu için övündüğü merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikasta kurban gittiği konusundaki ciddi iddialara ve kanıtlara rağmen, yeni dahil olduğun AKP iktidarının o günden bu yana kılını kıpırdatmadığının farkında mısın? Sayın Tutumlu’ya herkese akıl verip durmak yerine, arkadaşının kanının yerde kalmaması için çaba sarf etmeni tavsiye ederim.

Çözüm süreci ile ilgili olarak istediği TV kanalında tartışmaya ve konuyu enine boyuna konuşmaya hazır olduğumu bildirmek isterim.”dedi.

Editör: Haber Merkezi