Demirkırkan: "Bırakın AKP kendini savunsun, size ne oluyor?"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP'yi suçlayan MHP İl Başkanı Raşit Demirel'i sert bir dille eleştirdi. Demirkırkan, " Bırakın, AKP kendini savunsun. Size ne oluyor. İsterseniz parti tabelanızı indirin savunmaya çalıştığınız saflarda siyaset yapmaya başlayın" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkıran, CHP'yi suçlayan MHP İl Başkanı Raşit Demirel'e cevap verdi. Demirkırkan, "MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Sayın Raşit Demirel’in yaptığı basın açıklamasında sarf ettiği cümlelerin amacını aştığını görmekteyiz. Sayın Demirel’in CHP’nin 6 okunu ve kurucu felsefesini öğrendiğini görmekten sevinç duyduk. Biz Sayın Demirel’in saydığı bu ilkeler doğrultusunda Tam Bağımsız Türkiye ideali doğrultusunda siyaset yapıyoruz. Ancak üzülerek söylemek istiyorum ki MHP’li yöneticiler muhtemelen ülkenin ihtiyacı olan doğru politikaları üretememenin verdiği eksiklikle, seçimler öncesi Yüce Divan'a göndereceğiz dedikleri, asıp kestikleri  AKP lideri ve AKP hükümetine stepne olmaya devam etmektedir" dedi. 
CHP MİLLETİMİZİN AVUKATIDIR
CHP'nin genleri hakkında konuşmanın kimsenin haddine olmadığını ifade eden Demirkırkan, "Ülkemizin şu anda ihtiyacı olan tek şey hızla diktatörlüğe giden AKP hükümetine karşı ortak paydalarda buluşmak, ülkemizi düzlüğe ve AKP’siz bir Türkiye’ye yönlendirmek olduğu halde, Ana Muhalefet partisine muhalefet etmek hangi aklın ürünüdür, anlamakta güçlük çekiyoruz.CHP’nin ihanet sürecinde olduğunu ifade edip, genleriyle ilgili açıklama yapmak sizlerin hakkı da değildir, haddi de değildir. Söylediğiniz gibi Ülkemizin AKP iktidarı ile tarihindeki en zor ve sıkıntılı dönemini yaşadığı, etrafımızda dostumuzun kalmadığı, içerideki ihanetin zirve yaptığı bir dönemde, bu ülkenin Ana Muhalefet Partisi ülkesini ve vatandaşlarını koruma ve uyarma görevini ucuz ve gündelik politika kaygılarına kapılmadan, yalpalamadan, dik duruşuyla eksiksiz olarak yerine getirmektedir. CHP’ni ülkemize düşmanlık besleyen ülkelere katkı sağlamakla suçlamak kelimenin en hafif haliyle densizliktir. CHP ancak ve ancak milletimizin avukatlığını yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir. Bunu engellemeye ya da eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu. 
DEMİREL, BAHÇELİ'Yİ DE ELEŞTİRİYOR MU?
Demirkırkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Sayın Demirel, 'Askere davulla, zurnayla, kınayla giden asker, niye tabutla geliyor?' sorunuzu kime somanız gerektiğini karıştırdınız herhalde. Sizce iktidarda kim var? İsterseniz yanına bir soruda ben ekleyeyim. Oslo görüşmelerimi yürüten, Dolmabahçe mutabakatına imza atanlar kim? Dolmabahçede imza atanlardan 3 HDP'li tutuklandı da 2 AKP'liye ne oldu? Açık bir şekilde görülüyor ki MHP, AKP’nin tüm sorumluluğunu ve savunmasını üzerine almış bulunmaktadır. Bırakın, AKP kendini savunsun. Size ne oluyor. İsterseniz parti tabelanızı indirin savunmaya çalıştığınız saflarda siyaset yapmaya başlayın.Genel Başkanınız sayın Devlet Bahçeli 19 Temmuz 2016 tarihinde partinizin grup toplantısında 'Seçimle gelen seçimle gidecektir. Milletin getirdiğini millet götürecektir' demiştir. Bir il başkanının partisinin genel başkanının kurduğu cümleyi basın önünde eleştirmesi de hiç şık değildir. Söylenecek daha çok şey olmasına rağmen, şu an sadece ve sadece iktidarla mücadele zamanı olduğu düşüncemizi paylaşarak ülkenin gidişatından endişe duyan tüm kesimleri MHP dahil olmak üzere diktatörlük heveslileriyle birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."
Editör: Haber Merkezi