Demirel: “Kurultay, birlik ve beraberlik sağlayacak”

Afyon MHP İl Başkanı Raşit Demirel, yazılı basın açıklamasında:
“Hepinizin de malumu olduğu üzere Milliyetçi Hareket Partisi olarak 7 haziran seçimleriyle birlikte basın toplantılarımızı Çarşamba günleri yapmaktaydık. 1 Kasım seçimlerinden sonra sebebi bizde saklı kalmak üzere basın toplantılarımıza iki hafta ara verdik. Verilen bu ara içerisinde CHP il başkanlığı basın toplantılarını Çarşamba gününe kaydırmış üçüncü haftada basın toplantısı yapmak istediğimizde basın toplantılarının çakıştığına şahit olduk. CHP İl başkanı ile yaptığımız telefon konuşmasında bizim basın toplantısı yapmayacağımızı düşündükleri için kendi toplantılarını Çarşamba gününe kaydırdıklarını, mümkünse bizim basın toplantılarımızı farklı bir günde yapmamızı rica ettiler. Bizde bu ricayı kabul ederek basın toplantılarımızı Perşembe gününe alarak hem sizleri iki parti arasında koşuşturmaktan, hem de basının farklı bir günde haber akışına yol vermeye çalıştık. Ama bugün bakıyoruz ki sayın CHP Afyon Milletvekili Burcu hanım sanki bizim basın toplantımızı sabote edercesine bizim basın toplantımızın yapılacağı saatte basınla kahvaltılı sohbet yapacağını duyurmuştur. Belki Milletvekili Burcu hanım bizim basın toplantımızın ne zaman yapıldığını bilmeyebilir ama CHP İl başkanı bizim Perşembe günü basın toplantısı yaptığımızı çok iyi bilmektedir. Dolayısıyle bu toplantıya engel olup yapılmasına müsaade etmeyebilir, yada bizimle istişare yoluna gidilebilirdi. Biz MHP olarak siyasetti nezaket kuralları içerisinde yürütmeye itina gösteriyoruz. Siyasi rakiplerimizden de aynı nezaketi beklemeyi hak olarak görmeyi bekliyoruz.  
Değerli basın Mensupları;
Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli dünkü yaptığı açıklamasında "Milliyetçi Hareket Partisi Olağan üstü kongresinin 10 Temmuz 2016 Pazar günü" Ankara Arena Spor Salonu'nda yapacağını ve bu olağanüstü büyük kurultayında Millet ve tarih huzurunda yapılacağını bildirmiştir.  Olağanüstü bu büyük kurultayın seçimli olacağını ve ortaya çıkan adaylarında kendisiyle yarışacaklarını belirterek 10 Temmuzda yapılacak olan bu kurultayda kendisinin de aday olacağını ilan etmiş bulunmaktadır.  Genel Başkanımız Partimizin zarar görmemesi, birlik ve bütünlüğümüzün daha fazla tahrip edilmemesi için Genel Başkanlık sorumluluğu altında bir dizi kararlar alındığını belirtmiş bunları da şu başlıklar altında sıralamıştır.
-Milliyetçi Hareket Partisi’nin Olağanüstü Tüzük Kurultayına gitmesi için başlatılan hukuki süreç Yargıtay 18’nci Hukuk Dairesi’nin evvelki gün verdiği kararla nihayete ermiştir.
-Partimiz verilen bu karara saygı duyacak ve bu karara riayet edecektir.
-Dosya üzerinde ve tartışmaların gölgesinde çalışan ve vicdanen sorgulanmaya açık yanları çok olan Yargıtay 18’nci Hukuk Dairesi’nin ulaştığı sonuç, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan 2016’da vermiş olduğu kararın oy birliğiyle onandığını bariz olarak göstermektedir.
-Hukuk son sözünü söyledikten sonra Olağanüstü Büyük Kurultayın toplanması hususunda beklentiler doğal olarak artmış ve daha da fazlalaşmıştır.
-Milliyetçi Hareket Partisi’nin yıpratılma çabalarının, güçten ve gözden düşürme arayışlarının önüne kesinlikle geçmek zaruri ve kaçınılmaz bir hal almıştır.
-Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, Parti Tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı toplama kararı aldığımı tekraren belirtmek, üstlendiğim görevin bir parçasıdır.
-Bu kapsamda partimiz, “10 Temmuz 2016 Pazar günü” Ankara Arena Spor Salonu’nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı millet ve tarih huzurunda yapacaktır.
-Tüzük tadilatı konusundaki talep ve çağrılar da etraflıca değerlendirilip lazım gelen tedbir ve düzenlemeler doğal mecrasında aşama aşama yerine getirilecektir.
-Milliyetçi Hareket Partisi’ni kaosa sürüklemek için el ovuşturmak, Olağanüstü Büyük Kurultayla ilgili somutlaşmış siyasi irademizi sulandırmaya yeltenmek iyi niyetli bir tavır görülemeyecektir.
-Kaldı ki aksi davranış ve tutumlara da müsaade edilmeyecektir.
-Partimiz tecrübe ve birikimiyle içinde bulunduğu zorlu süreci aşma beceri ve basiretine sahiptir.
-Bu konuda tüm dava arkadaşlarıma, büyük kurultay delegelerimizin vicdan ve sağduyusuna güvenim eksiksiz ve tamdır.
-Seçimli Olağanüstü Büyük Kurultay’da isteyen, dileyen ve şartlara haiz olan herkes Genel Başkalığa, Merkez Yönetim Kurulu veya Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine aday olabileceklerdir.
-Demokrasinin kural ve mekanizmaları tümüyle çalıştırılacak, emanetin asıl sahibi Milliyetçi-Ülkücü irade kararını verecek, gereğini yapacaktır.
-Şunun özellikle bilinmesini isterim ki, kim ya da kimler Genel Başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır.
-Daha önce de ifade ettiğim üzere, asıl mücadele bundan sonra başlayacak, Milliyetçi Hareket Partisi çok yakında gireceği demokratik sınavdan güçlenerek, arınarak, kamburlarından kurtularak çıkacak ve kutlu yoluna emin adımlarla devam edecektir.
-Niyazım odur ki, Allah davamıza kaldıramayacağı yük bindirmesin, hiçbir vatan ve Türkiye sevdalısının yüzünü kara çıkarmasın, her dava arkadaşımın, her ülküdaşımın, milletimin her evladının yar ve yardımcısı olsun. Demiştir. Böylece hem olağanüstü kurultay tarihini hemde yapılacak olan bu kurultayda kendisinin de aday olacağını ilan etmiştir. Tüm camiamıza hayırlı olsun. Değerli arkadaşlar. Bu ülkenin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Milliyetçi Hareket Partisine ihtiyacı vardır. Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Milliyetçi Hareket Partisiz bir Meclis asla düşünülemez. Son meclis gündemini meşgul eden dokunulmazlıkların kalkmasıyla ilgili çalışmalarda görüldü ki net bir duruş sergileyen tek parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve meclisdeki 40 Milletvekilimizdir.  Şimdi biz ülkücülere düşen görev, bu süreyi kırmadan dökmeden ve birbirimizi ötekileştirmeden atlatmaktır. Ülkücü, ülkücünün kardeşidir düsturundan taviz vermeyeceğiz. Kongrede ülkücü irade kimi uygun görürse onu seçecek, hepimizde kazanana biat edeceğiz. Yargıtayın ve akabinde Genel Merkezimizin verdiği olağanüstü kongre kararının Ülkücü- Milliyetçi Hareket’in dağınıklığına son vererek birlik ve beraberlik içerisinde MHP’nin iktidarına vesile olacağına inanıyor ve bunu yüce mevladan diliyoruz.”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi