Dağcılar Gelincik Ana’da buluştu

 

Geçtiğimiz hafta sonu dağcılar Ege’nin en yüksek zirvesi olan, 2675 metre yüksekliğindeki Sultandağı Gelincik Ana’da zirve yaptılar.

Faaliyet Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Çay Kaymakamlığı, Çay Belediyesi, Deresinek Köy Muhtarlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Dağcılık Topluluğu, Afyon Doğa Sporları Kulübü (AFDOS), Kocatepe Doğa Sporları Kulübü (KODAK) ve Akşehir Aktif Dağcılık, Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü (AKADEMİK) sorumluluğunda gerçekleştirildi.

“107 sporcu katıldı”

Hem ilimizden hem de ülkemizin çeşitli illerinden gelen dağcılık ve doğa sporları kulüplerine üye ve bireysel sporcular Afyon’da biraraya gelerek Cumartesi sabahı kamp alanına hareket ettiler. Sporcuları bir gece konaklayacakları Çukur Yayla kamp alanında Çay Kaymakamı Selim Palamut, çevre kasabaların belediye başkanları, köy muhtarları ile diğer yetkililer ziyaret ederek yalnız bırakmadılar. Cumartesi gününü Çukur Yayla kamp alanında çadırlarını kurup hazırlıklarını tamamlayarak geçiren dağcılar Pazar sabah zirve için kamp alanından saat 04.30’da hareket ettiler. Uzun bir yürüyüşün ardından zirveye ulaşan dağcılar 2675 metre yüksekliğinde zirve yaptılar. Sultandağı’nın güzelliğini gözlemleme fırsatı bulan dağcılar etkinlik dolayısıyla çok mutlu olduklarını ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini kaydettiler. Sultandağı Gelincik Ana faaliyetine toplam 107 sporcunun katıldığı bildirildi. Zirve yürüyüşü iki grup halinde gerçekleştirildi. İlk gruba Türkiye Dağcılık Federasyonu Afyon İl Temsilcisi Mitat Şener, diğer gruba ise KODAK sporcusu Süleyman Aydoğmuş liderlik ettiler.

“Gelenekselleşmesini istiyoruz”

Faaliyet sonrası organizasyon heyeti adına kısa bir değerlendirmede bulunan Kocatepe Doğa Sporları Kulübü (KODAK) Başkanı Burak Deliktaş, faaliyetin Amatör Spor Külüpleri Haftası’na denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirterek, katılan tüm sporculara, etkinlik öncesi yoğun çaba sarf eden Deresinek Köyü Muhtarı Adem Zengin ile diğer destek olan kurum ve kişilere teşekkür etti.

Sultandağı Gelincik Ana zirve faaliyetini her yıl yaparak gelenekselleştirmek istediklerini kaydeden organizasyon sorumluları faaliyetin ilimizin tanıtımı açısından da önemli olduğunu belirterek, her yıl katılımın daha fazla olacağını düşündüklerini belirttiler.

Faaliyet ile Sultandağı’nın tüm ülke dağcılarının dikkatini çektiğini kaydeden Deresinek Köy Muhtarı Adem Zengin, tüm dağcıları Gelincik Ana’ya beklediklerini kaydetti.

Faaliyet sporcuların zirve sonrası yeniden kamp alanına dönmeleri ile son buldu.

 

Editör: Haber Merkezi