CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN GÖNDERİLEN YETKİ BELGELERİ AFYON’DA DAĞITILDI

Türkiye Beyazay Derneği, bölge toplantısını Afyon’da yaptı. Genel Başkan Lokman Ayva’nın başkanlığındaki toplantıya 29 ilin şube başkanları katıldı.

Bölge toplantısının kapanışında yetki belgesi takdim töreni gerçekleşti. Türkiye Beyazay derneğinin, engelliler ile engelsiz grupların bir arada spor yapmasını amaçlayan “aşmak için hareket” isimli projesi,  cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanıp kendi himayeleri altına alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat incelediği projenin yetki belgeleri Afyonkarahisar’da ki bölge toplantısında dağıtıldı. Erdoğan adına yetki belgelerini Afyokarahisar belediye başkanı Burhanettin Çoban , şube başkanlarına takdim etti

Toplantıya ev sahipliği yapan , derneğin Afyon Şube Başkanı Feyza Kayar toplantıyı değerlendirdi. Açıklamasında şunları kaydetti:

Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Toplantıda genel başkanımız lokman ayva ve ekibi başta olmak üzere,3 bölgeden oluşan ve 29 farklı ilden gelen şube başkanlarını ağırladık. Kahvaltıyla başlayan programımız açılış konuşmalarıyla devam etti. Faaliyet raporunun slayt gösteriminin ardından ben, bir selamlama konuşması yaptım. Daha sonra toplantıya katılan, aile sosyal politikalar il müdür yardımcısı Yasin Evcin, Dernekler İl müdürü Ahmet Gök, ve Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı il müdürü Yaman Şenol birer konuşma yaptı..  Konuşmaların ardından genel başkan Lokman Ayva sunumu devraldı. Şubelerle istişare toplantısı yapıldı. 

3 saat süren toplantının kapanış kısmı ise belge takdim töreni ile son buldu. Belediye başkanımız Burhanettin Çoban’ın da hazır bulunduğu son oturumda , cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen yetki belgesi şube başkanlarına takdim edildi. Bu belge, derneğimizin engellilerle engelli olmayan insanların iletişimini sağlamak , birbirleriyle dostluk kurmayı amaçlayan ve “aşmak için hareket” ismi verilen projemizin , cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanıp himayeleri altına alınmasının belgesiydi. Bu bizi çok onurlandırdı. Heyecanımıza arttırdı. Bu yetki belgelerini cumhurbaşkanımız adına belediye başkanımız Burhanettin Çoban , şube başkanlarına takdim etti.

Afyon’da bu projenin ilk faaliyetini gectiğimiz aylarda gerçekleştirmiştik. 8 engelli 8 engelsiz kişilerden oluşan karma bir futbol takımı kurarak halı saha maçı yapmıştık.

Önümüzdeki günlerde gençlik ve spor il müdürlüğü, üniversite, ve askeriye ile koordineli çalışarak diğer spor dallarında da faaliyetler düzenleyeceğiz. Mesela askerlerimizle engelliler , yada üniversite öğrencileriyle engelliler, hastane çalışanlarıyla engelliler bir arada spor yapacak . Bu gruplardan karma bir takım kuracağız tabiki. “ şeklinde konuştu.

Programın sonunda  29 farklı ilden gelen misafirler  Kocatepe şehitliğine götürüldü..

Cumhuriyetin kazanıldıgı yerleri ziyaret etme fırsatı bulan şube başkanları, buradan afyon u seyretti. Beyazay ekibi şehir gezisi kapsamında Akarçay’a da gelerek burada gemiye binip parkı gezdi. Misafirler sucuk ve lokum alışverişi yaparak  akşam saatlerinde Afyonkarahisar’dan ayrıldı 

 

Editör: Haber Merkezi