“Çözülme sürecine, PKK’ya verilen tavizlere dur denilecek”

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Emekli Öğretim Üyesi Dr. Uygur Temizer, partide düzenlediği toplantı ile aday adaylığını açıkladı. Temizer, “Bu seçim, çözülme sürecinin devam edip etmeyeceğine, AKP eliyle PKK’ya verilen tavizlere dur denip denmeyeceğine kara verilecek hayati bir seçimdir” dedi.

 

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Emekli Öğretim Üyesi Dr. Uygur Temizer’in aday adaylığı tanıtım toplantısına MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, il yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Milletvekili Aday Adayları Fatih Çetinkaya, Selcan Karaer, Tuğrul Açıkkol ve çok sayıda partili katıldı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Emekli Öğretim Üyesi Dr. Uygur Temizer, konuşmasında 17 aday adayının seçim kazanmada yeterli olamayacakları gerekçesiyle son dakikak Ankara'dan aday adaylığı açıklanmış şeklinde propagandanın yanlış olduğunu söyledi.

TEPEDEN İNME ADAY ADAYI DEĞİLİM

Temizer; "Afyon'da evimiz, kardeşlerimiz, hısım akrabamızla, çevremizle çok şükür temaslarımız kesilmedi. Aktif siyasete atılmak için öğretim üyeliği görevimden emekli oldum. Siyaset yapmaya son dakika karar vermiş değilim. İstifaya bağlı aday adayı olmadım. Devlete 35 yıl bilfiil hizmet ettim.  Ocaklarda yetiştiğimiz için bizim aldığımız ülkücü terbiye teşkilatı hiçe saymamaktır. Teşkilatsız yola çıkılmaz. Tepeden inme aday adayı olmak gibi bir terbiyesizliği bize kimse yakıştıramaz. Ülkücü terbiyede teşkilat olmadan başarıyı beklemek hayaldir. Teşkilatı hiçe sayamazsınız. Ülkü Ocakları MHP'nin menbağıdır. O kaynak kurumamıştır inşallah da kurutmayacağız. Genç arkadaşlarımızı gördüğümde çok hoşnut oldum." dedi.

TOPLUMUN TEMELİ ÇATIRDIYOR

Temirer konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

AKP anlayışının; adaletten, işi ehline vermekten, haktan hukuktan uzaktan yakından alakası kalmamıştır. Kamu kurumları ehliyetsiz kişilerce haksız şekilde doldurulmuştur. Senelerce iş peşinde koşanlar yok sayılmış, yakınları sınavsız işe yerleştirilmiştir. Türkiye iş aramada “ umudunu yitirmiş” insanlarda dünya rekortmenidir. Türkiye kadın cinayetlerinde dünyada en baştadır. Son bir yılda 125.000 aile boşanmıştır. Toplumun temeli dediğimiz aile çatırdamaktadır. Uyuşturucu kullanımı ortaokullara kadar inmiş, ahlakdışı ilişkiler tavan yapmıştır. Ülke geçim sıkıntısında, yolsuzlukta kendi rekorlarını yeniler hale gelmiştir. Maalesef kadına şiddet ve tacizde dünya rekoruna gidilmekte, insanımızın kanını donduran cinayetler işlenmektedir. Ülkemiz israfta dünya birincisi haline getirilmiştir. Dünyada bizden 10 kat, 20 kat daha zengin ülkelerin başkanlarında, bu kadar lüks, şatafat ve makam aracı yoktur. Bu seçim; “Çözülme Süreci”nin devam edip etmeyeceğine, AKP eliyle PKK’ya verilen tavizlere dur denip denmeyeceğine, ülkemizin güneydoğusunun bölünerek “Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi”ne eklenip eklenmeyeceğine, nihayet “Dört Parçalı Kürdistan”ın birleştirilerek “Büyük Kürdistan”ın kurulup kurulamayacağına karar verilecek hayatî bir seçimdir.”

 

 

Editör: Haber Merkezi