Çocukların Yüreğinden Şehit Atalarına Mektup
Afyon Giresun Şehitliği'ndeki anma programında okunmak üzere "Giresunlu çocuklardan şehit atalarına mektup" başlığı altında mektup yazma yarışması düzenlenecek.
30 Ağustos'ta başlayıp gece boyunca devam edecek olan Afyon Giresun Şehitliği'ndeki anma programında okunmak üzere "Giresunlu çocuklardan şehit atalarına mektup" başlığı altında mektup yazma yarışması düzenlenecek. Dereceye girecek çocuklar ödüllendirilerek yazılan mektuplar anma programından okutulacak.
Her yıl 29 Ağustos'ta düzenlenen Afyon'daki Giresun şehitliğindeki anma programı organizasyonunu bu yıl Giresun Federasyonu üstleniyor. Federasyon, "Giresunlu çocuklardan şehit atalarına mektup" başlığı altında düzenlenen yarışma hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bu seneki organizasyonu Giresunlu STK' ların da desteğiyle Giresun Federasyonu üstlenmiştir. İlk düşüncemiz, kapsamlı bir program hazırlayarak bunu kalıcı hale getirmek olmuştur. Anma programı kapsamında ödüllü bir yarışma düzenledik. Mektuplar [email protected] mail adresine gönderilecektir. Ayrıca, şehitlerimizin ruhuna bağışlamak ve duası şehitlikte yapılmak üzere "28 bin hatim" çağrısında bulunuyoruz. Hatim bağışlamak isteyen hayırseverlerimizin de aynı mail adresine isim ve hatim sayılarını bildirmeleri yeterli olacaktır."
Anma programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, "Bizler çocuklarımız atalarının kahramanlıklarını ansiklopedi sayfalarından değil; bizzat görerek, dokunarak, duyarak, hissederek kısaca tüm benliği ile yaşayarak öğrenecek derken bu tür etkinlikleri kastediyoruz. Bir çocuğumuz ya da gencimiz eline kalemi alıp beyaz sayfanın başına oturduğu zaman dakikalarca belki saatlerce ceddiyle baş başa kalacak; onu düşünecek, onu yaşayacak, onu duyumsayacak. Atalarının kahramanlıkları bir aksiyon filmi gibi gözünde, yüreğinde ve tüm benliğinde canlanacak. Onların kahramanlıklarından kıvanç duyacak, kendine övünç payı çıkaracak. Bunlar belli yaşlarda verilmesi gereken önemli duygular. Çocuklarını bu yönde teşvik etmelerini, hatta oturup beraberce şehit atalarına mektup yazmalarını velilerimizden özellikle istirham ediyorum" dedi.
Şehitlerin ruhuna bağışlanacak 28 Hatim konusundaki duygularını da paylaşan Turan;"Biz sadece Afyon'da değil vatanın her sathında her dönemde şehitler verdik. Onları saygı ve minnetle anıyoruz. Onların aziz ruhlarına bağışlamak üzere plaka numaramız 28'i sembolik olarak ifade edip hatim bağışlamayı uygun gördük. Doğru yerde doğru şeyleri yapan hemşerilerimizin bu konuda da duyarlı davranacağından hiç kuşku duymuyorum" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi