AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için esnaf ziyaretlerine başladı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 Ağustos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin teveccühü ile Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi.
AK Parti İl Başkanlığı, Afyonkarahisar’daki Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmalarını namazla başlattı. Ulu Cami’de kılınan Cuma Namazı’nın ardından Yukarı Pazar Caddesi’ndeki esnafı ziyaret eden AK Partili heyet, esnafın ilgisinden memnun kaldı. Ziyaretlere, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’deki mitingine katılması dolasıyla ziyaretlere iştirak edemedi.
VATANDAŞIN TERCİHİ BELLİ
Ziyaretleri takip eden basın mensuplarına açıklama yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 Ağustos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçileceğini kaydetti. Çoban, “Vatandaşımız şimdiden tercihini yapmış durumda. Allah’ın izniyle milletimizin bu güçel teveccühü ile, milletimizin duası ile, 10 Ağustos’ta, ilk turda halkımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’i Cumhurbaşkanı olarak seçecektir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl ülkemize ve dünyaya, tüm insanlığa güzel hizmetler sunduysa, Cumhurbaşkanlığı süresince de bu hizmetlerini artırarak devam edecektir. Halkımız nasıl geçmişte 12 yıl memnuniyet duyup bunu sandıkta ifade etmişse, yine inşallah tekrar bu memnuniyetini sandıkta ortaya koyacaktır. Zaten demokrasimizin de güzelliği budur. Mühim olan halkın kararıdır, herkesin halkın kararına saygı duyması gerekir” dedi.
ESNAFI DİNLEDİLER
Ziyaretleri hakkında da bilgi veren Çoban, “10 Ağustos’ta Cumhuriyet tarihimizde ilk defa halkımız Cumhurbaşkanı’nı, kendisi seçecek. Biz de bu vesile ile bugün AK Parti’den arkadaşlarımızla birlikte Ulu Cami’de Cuma Namazı’nı eda edip camideki cemaatle şimdiden bayramlaştık. Hem de bugün Yukarı Pazar Caddesi’ndeki esnafı ziyaret ediyoruz, onlarla bayramlaşıyoruz. Varsa onlardan bir talep, istek, arzu, şikayet onları da dinliyoruz” diye konuştu.
ÜLKEYE HİZMETİN YANINDAYIZ
Bir gazetecinin “AK Parti’de 2002’den bu yana her seçimde aynı heyecanı görüyoruz. Bunun hakkındaki görüşünüz nedir” sorusunu da yanıtlayan Çoban, “AK Parti’nin gerek üst kadrosu, gerek taşra teşkilatındaki arkadaşlarımız, AK Parti’ye üye olan ya da üye olmayıp gönül veren binlerce insanımız, bu ülkeyi, bu toprakları, bayrağımız çok seviyor. Dolayısıyla ülkeye, bayrağa, toprağa kim güzel hizmet etmek istiyorsa ona gönülden, içten destek vermeyi bir ibadet aşkıyla ortaya koyuyor. Bizim farkımız da zaten budur” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi