Çoban: Devlet yaraları Sarıyor
Fakıpaşa Mahallesi'nde meydana gelen üzücü yangının ardından Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel bölgede incelemelerde bulundu.
 DEVLET YARALARI SARIYOR
Fakıpaşa Mahallesi'nde meydana gelen yangının ardından il protokolü bölgede incelemelerde bulundu. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel yangın sonucu evleri kullanılmaz hale gelen aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
"BÖLGEDE CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM OLACAK"
İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Güner; evleri zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması konusunda gerekli çalışmaların başladığını söyledi. Bölgede Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ciddi bir Kentsel Dönüşüm çalışması yapılacağını hatırlatan Vali Güner; ""Burada çıkan yangın sonucunda zarar gören vatandaşlarımıza yardım noktasında Valiliğimizce yapılabilecek konuların yerine getirilmesi ile adli anlamda da gerekli yasal işlemin takibine yönelik Emniyet Müdürlüğümüz gerekli çalışmayı yapacaktır. Belediye Başkanımızın zaten daha önce başlatmış olduğu bu mahalleyle ilgili bu halka yönelik çok ciddi bir Kentsel Dönüşüm proje çalışması var. Bu proje çalışması tamamlandıktan sonra da devletimizin ve hükümetimizin kaynaklarıyla belediyemizin kontrolünde burada güzel bir Kentsel Dönüşüm planlanıyor. Zaten dönüşümün amacı; bu tür üzücü durumların önüne geçmektir. Ben üzülerek burayı gördüm, ilk defa bu mahalleye giriyorum. İnsanlarımızı bir an evvel bu sefaletten kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Sağ olsun Belediye Başkanımız da böyle bir çalışmayı başlatmış, kendisine de bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şu anda incelemelerimizi yapıyoruz. 
 
"ÜZÜCÜ BİR HADİSE"
 Ayrıca İtfaiye ve Emniyet Müdürlükleri burada oluşan hasarlarla ve zararlarla ilgili gerekli raporları tanzim ediyorlar. Bize düşen bir görev olursa vatandaşlarımız bize müracaat edebilirler. Ayni ve maddi yardım anlamında biz her türlü desteği Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı marifetiyle ve Belediye Başkanımızla vermeye hazırız. Üzücü bir hadise ama takip ediyoruz. Konuyu Emniyet Müdürümüz de kişiyle ilgili olarak görevli Savcımızla görüşerek, takiplerini yapacak, yasal kanunlar çerçevesinde yapılması gereken her şeyi yapacağız. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye, kimsenin kimseyi huzursuz etmeye, kimsenin kimseyi evinden yurdundan etmeye hakkı yok. Buna devlet olarak biz hassasiyet göstereceğiz, ancak vatandaşların, mahalle sakinlerinin de burada yaşayan insanların da bu insanlara saygı göstermesi gerekir. Arkadaşlarımız takip edecekler, gerekli emniyet ve güvenlik tedbirlerini alacaklar, mahalle ve sokakta ve en ufak bir olumsuz durum olursa vatandaşlarımızın bu konuda Emniyetimize ve Savcılığımıza müracaat etmelerini rica ediyorum. Çünkü şikayete göre işlem başlatabiliyoruz. Şimdi bu mağdur vatandaşlarımız muhtarımız kanalıyla bize bir irtibat sağlarlarsa biz gerekirse kira yardımı yapabiliriz. Bu yangın olayından dolayı ama şuana kadar bize henüz bir talep gelmemiştir. Mahalle Muhtarımız bir değerlendirsin, ailelerle görüşürüz eğer aileler çok zor durumdaysa biz kira konusunda eğer sosyal güvenceleri yoksa kira yardımı yapabiliriz. Biz bunun için varız, zaten devlet bunun için vardır. Biz her konuda gerek bu mahallede olsun, diğer mahalle olsun yardıma hazırız. Mağdur vatandaşlarımız bazen akrabalarının yanında kalmak istiyorlar kira yardımı istemiyorlar, bazen akrabalarının yanında kalmak istemiyorlar kira yardımı istiyorlar. Bu anlamda biz her durumda yardımcı oluruz. Muhtarımız burada bizi temsil ediyor, Belediye Başkanımızı temsil ediyor koordine edecek belediyeyle valilikle irtibatı sağlayacaktır.
 
 
"FİRMA ÇALIŞMALARA BAŞLADI"
Bölgede uygulamaya girecek Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Burhanettin Çoban ise ihalesi yapılan çalışma konusunda firmayla sözleşmenin imzalandığını kaydetti.
     Arazide çalışmalara başladığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; "bu bölgede uygulamaya geçecek Kentsel Dönüşüm için 2012 yılından bu tarafa devam eden süreçte bu yıl içinde ihalemizi gerçekleştirdik. Firma ile sözleşme imzalandı, yer teslimi yapıldı. Firma 2 aydan bu tarafa arazide çalışıyor, zemin etütlerine başladılar, tapu incelemesini başlattılar. Bakanlık konuyu sürekli takip ediyor" diye konuştu.
 
"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TÜRK LİTERATÜRÜNE SOKTU"
Yangın çıkan bölgede at arabasının dahi giremeyeceği darlıkta sokakların bulunduğunu hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban; "Gördüğünüz gibi burada bırakın bir itfaiye aracını, at arabasının dahi geçemeyeceği sokaklar var. Bu da bu dönüşümün ne kadar geç kaldığının göstergesi. Burada başlayacak çalışmadaki en büyük pay, eski Başbakanımız, şimdi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a aittir. Kendisi kentsel dönüşümü Türk literatürüne sokan bir Başbakandı. Çünkü kendisi bu sıkıntıları Belediye Başkanı olarak gördü ve Hükümete taşıdı. Cumhuriyetimizin kuruluşu 1923 yaklaşık 91 yıl geçmiş, neden biz 80 yıl, 85 yıl bu kentsel dönüşümü bekledik. Veya bu yapılaşmaya neden izin verildi. Bunların hepsi ayrı ayrı görüşülmesi gereken hususlar... Ama geçte olsa başladı" dedi.
 
YANGIN GECE ÇIKSAYDI, OLACAKLARI ARTIK SİZ DÜŞÜNÜN
Yangın haberini alır almaz Belediye itfaiye ekiplerinin yola çıktığını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, yangın hadisesinin gece olması halinde vahim sonuçlara sebep olabileceğine dikkat çekti. Başkan Çoban; "İtfaiye Müdürlüğümüz yangın haberini alır almaz iki araçla birlikte yola çıktı. Sizinde bildiğiniz üzere dar sokaklarda meydana gelebilecek olası yangınlar için 50 NC kamyonet üzerine monte edilmiş itfaiye aracıyla dahi bu sokaklara giremedik. Bu hadise gece olsaydı yada itfaiyemize geç haber verilmiş olsaydı olacakları artık siz düşünün. Bu bölgede geçte olsa kentsel dönüşüm başladı. Bu yasayı ülkemize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Çevre Şehircilik Bakanlığımız ciddi manada takip ediyor. Bizim bir lira masraf etmemize dahi göz yummuyor, her türlü gideri kendileri karşılıyor. İnşallah firma ne kadar kısa zamanda çalışmasını tamamlarsa bizde hemen ihalelerimizi gerçekleştirip, burada fiilen çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi