“Çeyrek asırlık hak arama mücadelemiz devam edecek”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa İşbilir, Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen'in hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Sendikamız 400 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur” dedi.
Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanlığı tarafından bir süre önce gerçekleştirilen hizmet içi eğitime katılan işyeri temsilcilerinin sertifikalarının verilmesi nedeniyle Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bir tören düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa İşbilir, sendika olarak hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde çeyrek aşırı geride bıraktıklarını kaydetti. İşbilir, şunları söyledi:
“Gelenekten beslenerek geleceği aydınlatmak üzere yola çıkan Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Türkiye’nin en büyük sendikası Eğitim-Bir-Sen, hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde çeyrek aşırı geride bırakmıştır. Eğitim-Bir-Sen'in tarihi bir dönem sayılacak çeyrek yüzyıllık mücadele geçmişi, Türkiye'nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihi; ülkemizin yaşadığı siyasal ve toplumsal dalgalanmalar karşısında ilkeli, tutarlı, kararlı, atak bir tavrın ve özünü hiç kaybetmeden vatanın ve milletin menfaatini sürekli önceleyen bir mücadelenin destanıdır.  2001 yılında çıkarılan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun ardından hak ve özgürlük faaliyetlerine hız veren Eğitim-Bir-Sen, eylem ve söylemlerini duygu dünyasına, iradesine, özlem ve umuduna tercüman olarak gören eğitim çalışanlarının dalga dalga katılımıyla sürekli büyümüş, 2011 yılında genel yetkili sendika, Mayıs 2016 itibarıyla 400 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur. Türkiye’nin her demokratik kazanımında mutlaka Eğitim-Bir-Sen’in teri, payı ve imzası vardır.”
Gasp edilen kamu görevlilerinin haklarının iadesi için mücadele verildi
Eğitim-Bir-Sen’in, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgahladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durduğunu ifade eden İşbilir, “28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi, millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, ‘hakimiyet milletindir’ diyerek meydanlara çıkmış, haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir” dedi. İşbilir, 28 Şubat gibi antidemokratik dönemlerde kamu çalışanlarına yönelik hak gaspları sonucu hakların iade edilmesi için büyük çaba gösterildiğini ifade etti.
Anayasal düzenleme için görüş belirtmek bir haktır
Gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan İşbilir, anayasal düzenleme için görüş belirtmenin bir hak olduğunu söyledi. İşbilir, anayasa değişikliği referandumunda Türkiye’nin tam bağımsızlığı, istikrarı için, daha güçlü bir ülke için ‘evet’ oyu kullanacaklarını belirtti. Sendika olarak değişimi desteklediklerinin altını çizen İşbilir, "Herkes bilmelidir ki Eğitim Bir-Sen olarak referandumda Türkiye'nin tam bağımsızlığı, istikrarı ve daha güçlü bir Türkiye için 'evet' oyu kullanacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından hizmet içi eğitime katılan sendika üyelerine sertifikaları Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube yöneticileri ve eğitmenler tarafından verildi. 
 
Editör: Haber Merkezi