ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ’DEN VALİ YILDIRIM’A ZİYARET
 
         Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği önderliğinde, Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesislerini işleten lisanslı Çağdaş ve Gültekin Geri Dönüşüm Firmaları, Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi ile Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisini işleten Arel Çevre Yatırımları Enerji Elektrik Üretim Ltd. Şti. yetkililerinden oluşan ekip tarafından, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’a  ziyarette bulunuldu.
 
      Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü H. Mehmet Durak tarafından Birliğin ve lisanslı firmaların faaliyetleri hakkında Vali Yıldırım’a bilgi verildi.2009 yılından itibaren Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesinin ilimizde yürütüldüğü, eş zamanlı olarak Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin ve Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinin işletmeye alındığını belirten Birlik Müdürü, tesislerle birlikte Birliğe üye 50 Belediye ve İl Özel İdaresine bağlı en ücra köylerde oluşan çöplerin tek bir noktada düzenli depolama yöntemi ile bertarafının sağlandığını, böylece vahşi çöp depolama alanlarından kaynaklı çevre kirliliğinin önlendiğini belirtti. Yine 2012 yılı Mayıs ayından itibaren depolanan çöplerden oluşan biyogazların hava kirliliğine neden olmadan özel yöntemlerle toplanarak 2,00 MW/ saat elektrik enerjisi üretildiğini ve 8.000 hanenin elektrik ihtiyacının karşılandığını belirtti.
 
        Vali Aziz Yıldırım ise birliğin yürüttüğü faaliyetlerin çevrenin korunması açısından çok önemli olduğunu ve diğer illere örnek olunması gerektiğini vurgulayarak, Katı Atık Bertaraf Tesisini yerinde incelemek istediğini belirtti.
 
     Vali Aziz Yıldırım, yapılan çalışmaların gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak adına takdir edilmesi gerektiğini ve çevrenin korunması için Valilik olarak her türlü desteğin esirgenmeyeceğini sözlerine ekledi.
 
Editör: Haber Merkezi