Çay ilçemize El Bab’dan Şehit Ateşi Düştü

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan duyuruda;

“İlimiz Çay ilçesi nüfusuna kayıtlı Ramazan oğlu P. Uzm. Onb. Fatih Olcay 19/12/2016 Pazartesi Günü Suriye El Bab’ta icra edilen ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ sırasında bombalı araç saldırısında şehit olmuştur. Şehidimiz 20.12.2016 Salı günü öğle namazına müteakiben Çay İlçesi Karacaören Kasabasında düzenlenecek törenin ardından Karacaören Kasabası mezarlığında toprağa verilecektir. 
Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.”denildi.

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında, El Bab bölgesindeki saldırıda şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay’ın (23) acı haberini alan anne ve babası sinir krizleri geçirirken, bir başka acı tesadüf ise 13 gün arayla aynı ilçeye aynı bölgeden ikinci şehit ateşinin düşmesi oldu.
Yaralı olarak kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamayan Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay’ın şehadet haberi, Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesindeki baba ocağına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay öncülüğündeki bir heyet tarafından verildi. Şahadet haberini alan baba Ramazan ve anne Emine Olcay sinir krizleri geçirirken, aile üyelerini yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin baba evi ve bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatılırken, haberi alan şehit yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti.Şehit Olcay’ın bekar olduğu, göreve ise 2015 yılında başladığı ve 3 kardeşinin daha olduğu öğrenildi.Kente 2 gün arayla şehit ateşi düştü
Afyonkarahisar’a 2 gün arayla ikinci şehit ateşi düştü. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kayseri’deki bombalı saldırıda şehit düşen askerlerden Afyonkarahisarlı Er Kamil Tunç, dün memleketi olan Hocalar ilçesinde toprağa verilmişti. Tunç’un hüznü devam ederken kente ikinci acı haber ise El Bab’da şehit olan Olcay ile geldi.El Bab şehitlerinin 2’si de aynı ilçe nüfusuna kayıtlıÖte yandan, Fırat Kalkanı operasyonunda 6 Aralık tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda da Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin şehit düşmüştü. Şehit Şahin de tıpkı Olcay gibi El Bab bölgesinde şehit düşmüştü. Şehitlerin ikisinin de Çay ilçe nüfusuna kayıtlı olması ise bir başka acı tesadüf oldu.
 
Editör: Haber Merkezi