“Cansuyu Çalışmalarına Hız Kazandırdı
 Yaptığı gıda-giysi ve kırtasiye çalışmaları ile ilimizde aktifliğiyle bilinen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilciliği, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, çalışmalarına hız verdi.
Yıl boyunca sofrasında değil bir parça et, bir lokma ekmek dahi bulamayan onlarca vatandaşımızın olduğuna dikkat çeken Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Tahkikat Kurulu Başkanı Tahsin Şaşmaz, "Bayram gününü, dişini sıkarak sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlarımıza, bizler hayırseverlerimizin emanetçisi olmaya çalışıyoruz" dedi.
Her yıl olduğu gibi hayırsever halkımızın kurbanlarını layıkıyla keseceklerine değinen Tahsin Şaşmaz; Asya'dan Balkanlar'a, Afrika'ya dek savaş ve doğal felaketler nedeniyle mağdur ve yardıma muhtaç toplamda; 60'dan fazla ülkede ve bölgede görevlerini icra edeceklerini dile getirdi.
Hayırsever vatandaşlarımız kurban bağışlarını banka hesapları vasıtasıyla yapacakları gibi, Adalet Sarayı arkasında yer alan büromuza uğrayarak da yapabilecekler" diyen Şaşmaz kurban fiyatlarını şöyle açıkladı;
270 TL : Afrika bölgesi (Nijer-Mali-Kamerun-Gana-Kenya-Burkina Faso-Çad-Moritanya-Fildişi Sahilleri-Malawi-Cibuti-Togo-Kenya-Somali Kampları)
300 TL : Asya(Pakistan-Bangladeş bölgesi)
350 TL : Arakan Kampları (Myanmar-Bangladeş) – Patani / Moro
450 TL : Çeçen Kampları – Balkanlar (Bosna Hersek / Kosova)
550 TL : Türkiye – Türkmen Kampları (Kuzey Irak) – Filistin Kampları (Lübnan / Ürdün) – Suriye Kampları (Türkiye -Suriye)
800 TL : Gazze
   "Birlik Ve Beraberlik Temel Olmalı"
Kurban Bayramında birlik ve beraberliğin daha yoğun olması gerektiğini belirten Tahsin Şaşmaz; "Kurban; Allah'a yaklaşmak, yakın olmak demektir. Birlik ve beraberliğe önem ve özen göstermeliyiz. Bilerek veya bilmeyerek kırmış olduklarımızla irtibata geçmeli ve onlardan af dilemeliyiz. En başta kendi özümüzü hesaba çekerek yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın muhasebesini yapmalıyız. Ailemizle, akrabalarımızla ve ahbaplarımızla bir arada olmalıyız. Dostluklarımızı sağlamlaştırmalı, daha yoğun ve güzel paylaşımların temelini atmalıyız. Özellikle ailemizle ne sebeple olursa olsun yapamadığımız paylaşımları bu bayram vesilesiyle gerçekleştirmeliyiz" açıklamasında bulundu.
Tahsin Şaşmaz açıklamasını, "ne olduk değil, ne olacağız düşüncesini kendimize temel edinmekten korkmamalıyız. Rabb'im, Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız ve tüm İslam Aleminin bayramının hayırlara vesile olmasını nasip eylesin" temennileriyle sona erdirdi.
Editör: Haber Merkezi