“BÜYÜKLERİMİZE HÜRMET KARARIMIZ EVET”

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Atlı Spor Kulübünde yaşlılara yönelik “Büyüklerimize Hürmet Kararımız Evet” yemeği düzenlendi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından 81 ilde aynı anda “Büyüklerimize Hürmet Kararımız Evet” sloganıyla İl Başkanlığımızın ev sahipliğinde Atlı Spor Kulübünde yaşlılarımıza yönelik program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Yaşlılar Koordinasyon Merkez (YKM) Başkanı Mustafa Kocaşaban yaptı. Yaşlı bireylerin erdem ve deneyim kaynağı olduğunu ifade eden YKM Başkanı Kocaşaban, “Büyüklerimize Hürmet Kararımız Evet adı altında gerçekleştirdiğimiz bu özel programda sizlerle birlikte olmanın memnuniyetini belirtmek istiyorum. AK Parti olarak insanı merkeze alan bütüncül bir yaklaşımla büyüklerimize yük değil servetimiz olarak bakmaktayız. Sizlerin geçimlerinizi kolaylıkla karşılamanızı, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmenizi amaçlamaktayız. Bizler siz kıymetli büyüklerimizi aile ve sosyal hayatımızın içinde, erdem ve deneyim kaynakları olarak görmekte; sizlere hürmet ve itibar etmeyi inancımızın ve geleneğimizin temel bir unsuru olarak kabul etmekteyiz. Bu düşünceyle Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve talimatı ile Sosyal Politikalar Başkanlığımız bünyesinde 22 Temmuz 2004 tarihinde Yaşlılar Koordinasyon Merkezimizi (YKM) kurduk” dedi.

BİZLER KONUŞMAK YERİNE ÜRETMENİN DERDİNDEYİZ

“Büyüklerimiz için erişilebilir olmayı en önemli ayrıcalıklarımızdan biri olarak görüyoruz” diyen YKM Başkanı Kocaşaban, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün hamdolsun 81 il ve 970 ilçe teşkilatımızda hizmet veren Yaşlılar Koordinasyon Merkezimiz ile sizlerin yaşadığı her türlü sıkıntıda yanınızda olmayı hedefliyoruz. Bu merkezimiz ve bakanlıklarımızın önemli çalışmaları ile birçok politika geliştirdik. İlk kez hayata geçirdiğimiz “evde bakım ve evde sağlık hizmetleri”, yaşlı yaşam evlerin projesi, maaş kuyruklarında çekilen çileye son vermek, 65 yaş üstü aylığını artırmak, ücretsiz ulaşım imkanları, yaşlı dostu mekanlar, otel konforundan huzurevleri siz değerli büyüklerimize hizmetlerimizin yalnızca ufak bir kısmıdır. AK Parti olarak bizler konuşmanın değil üretmenin derdinde olduk. Hamdolsun bu zamana kadar da birilerinin aklına hayaline gelemeyecek hizmetleri hayata geçirdik. Ama biz bunlarla sınırlı kalmak istemiyoruz, attığımız her adımda ayağımıza dolanan parlamenter sistemden kurtularak icraatlarımızın daha büyük çapta olmasını istiyoruz.”

ÇATIŞMALAR ÜLKEMİZE ZARAR VERİYOR

Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan bir çatışma ile ülkenin yarası zor kapanacak krizlere sürüklendiğini söyleyen YKM Başkanı Kocaşaban, “Koalisyonlar, güçsüz, siyaset dışı vesayet odaklarının müdahalesine açık bir yönetim sistemi milletimize, güzel ülkemize neler yaşattı. Kaos, yokluk, yoksulluk. Tüp kuyrukları, yağ kuyrukları, ekmek kuyrukları, ilaç kuyrukları. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan bir çatışma ile ülkenin yarası zor kapanacak krizlere sürüklenmesi. Bunları hatırlayınca bile hepimizin gözleri doluyor. Ama hamdolsun 2002 yılında ülkemiz hak ettiği güçlü bir iktidara kavuştu. Önce kalan enkazı dönüştürdük, bunun üzerine bir de önemli icraatlar başardık. Şimdi ise icraatlarına, güçlü Türkiye’nin önünü daha da açacak bir sistem değişikliğine gidiyoruz. 16 Nisan bizlere çok şey ifade ediyor ama eminim sizlere daha çok şey ifade ediyor” diye konuştu.

FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜK

Türkiye’nin 9 ay önce bir felaketin eşiğinden döndüğünü hatırlatan Kocaşaban, 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için 16 Nisan’da güçlü bir ‘Evet’in çıkması gerektiğini ifade etti. Başkan Kocaşaban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “16 Nisan’da evet demek, geçmişe perde çekerek evlatlarınızın, torunlarınız geleceğini inşa etmek demek, evet demek Rahmetli Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayalini gerçekleştirmek demek. 16 Nisan’da evet demek 1960’ları, 1980’leri, 28 Şubatları, işgal girişimleri ve darbeleri, darbe anayasalarını, 15 Temmuz’ları bir daha yaşamamak demek inşallah. Çok değil yaklaşık 9 ay kadar önce bir felaketin eşiğinden döndük. Hain çok ama Hamdolsun bu vatana sevdalı yiğitler daha çok. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde vatan müdafaası için yaşlı genç demeden hepimiz meydanlara koştuk. Sizler hepimizden çok daha iyi biliyorsunuz darbe dönemlerinin canım ülkemize ne acılar yaşattığını, nasıl geri götürdüğünü biliyoruz. İnanıyorum ki 16 Nisan’da herkesten önce sizler sandıklara gidecek ve bir daha o görüntüler yaşanmasın diye hep birlikte ‘Kararımız Evet’ diyeceksiniz. Bizim kararımız belli ‘Büyüklerimize Hürmet, Kararımız evet.”

SİZLER BİZİM BAŞIMIZIN TACISINIZ

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle partileri tarafından düzenlenen “Büyüklere Hürmet Kararımız Evet” programına katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, yaşlıların sadece bir gün değil, her zaman hatırlanması gerektiğini vurguladı.

Yaşlıların her zaman baş tacı olduğunu vurgulayan Yurdunuseven, “Siz değerli büyüklerimiz her zaman başımızın tacı oldunuz ve olmaya da devam edeceksiniz. Hep büyüklerimiz derdi ki; ‘Bir şeyi kaybettiğiniz de kıymetini anlarsınız.’ Ama biz Ak Parti olarak 2002 yılından bu güne kadar 15 yıllık süre içerisinde sizlerin değerini kaybetmeden anladık. Sizler için ne yapılması gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü partimizde bir slogan vardı; ‘Onlar konuşur AK Parti yapar.’ Biz bu zamana kadar yaptık ve Allah’ın izni ile yapacağız” dedi.

HER ZAMAN SİZLERİN YANINDAYIZ

Yaşlılar haftası nedeniyle AK Parti İl Başkanlığının hazırladığı programa katılan Milletvekili Hatice Özkal, programda emeği geçenlere teşekkür etti. AK Parti hükümetlerinin her zaman yaşlı bireylerin yanında olduğunu hatırlatan Milletvekili Özkal, “Partimiz kurulduğu ilk günden bu güne kadar yaşlısına, engellisine, yardıma muhtaç vatandaşına hep sahip çıktık ve çıkmaya da devam ediyor. Hükümet olarak, sosyal devlet ilkesini hayata geçirmek, devletin şefkat ve merhamet elini insanımıza uzatmak, yediden yetmişe bütün insanlarımıza hizmet üretmek için yoğun gayret içindeyiz. Bu çerçevede, yaşlılarımızın sorunlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışmaya, onların refahını sağlamaya öncelik atfediyoruz. Bütün hayatını, bütün emeğini ailesine, milletine, ülkesine adamış yaşlılarımıza hizmet götürmek, onları memnun etmek, hepimiz için toplumsal bir görev olduğu kadar, aynı zamanda bir insanlık görevidir. Unutmayalım ki, yaşlı insanlarımız, milletimizin belleğidir. Bu vesile ile bu programı hazırlayan İl Başkanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan sinevizyon gösterisi yapılarak, halk oyunları gösterisi ile sona erdi. Programa, Milletvekili Hatice Özkal, İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkan Yardımcıları ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi