BURCU KÖKSAL: “ ZAFER HAVALİMANININ ZARARINI DEVLET ÖDÜYOR”   

 

Afyonkarahisar CHP Milletvekili Burcu Köksal Zafer Bolgesel Havalimanının sefer birleştirme ve iptallerinden işadamlarının şikayetçi olduğunu ve ekonominin zarar gördüğünü iddia etti.

 

Türk Hava Yolları Zafer Bölgesel Havalimanı’ndan İstanbul’a uçuşları gerekçesiz olarak sürekli, bazı uçuşları bir sonraki günkü uçuşla birleştirerek iptal ediyordu. Şimdi de Çarşamba günlerinde ki uçuşları iptal etme kararı aldığını okuyor ve duyuyoruz. Burada Türk Hava yollarının kafasına göre bazı seferleri birleştirmesi veya bazı günlerin uçuşlarını iptal etmesini anlamak mümkün değildir. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilirken Kütahya Zafer Bölgesel Havalimanı açılışında, devletin kasasından bir kuruş çıkmayacak demişlerdi.  Yap-işlet-devret modeliyle yapılan havalimanı için devlet yılda 850 bin yolcu garantisi veriyor. Uçaklar İstanbul- Zafer Bölgesel Havalimanı, Zafer Bölgesel Havalimanı-İstanbul uçuşlarını hiç yolcu olmadan bile gerçekleştirse, Türk Hava Yolları bir kuruş bile zarar etmiyor. Çünkü devlet yılda 850 bin yolcu garantisi veriyor. Yani devlet bu parayı ödüyor.

Sefer birleştirmeleri ve sefer iptallerinden kim zarar ediyor?

Afyonkarahisarlı Sanayici ve işadamlarımız zarar ediyor,  Turizmcimiz zarar ediyor. Mermercimiz zarar ediyor. Madencimiz zarar ediyor. Sağlık Turizmi zarar ediyor. Afyonkarahisar’ın lokomotifi olan sektörlerimiz zarar ederken, ‘devletin kasasından bir kuruş bile çıkmayacak’ diyerek yılda 850 bin yolcu garantisi verenlerin gıkı çıkmıyor. Dolayısıyla sefer iptalleri madeniyle, mermeriyle, termaliyle ünlü Afyonkarahisar’ımızın lokomotif sektörleri zarar görecektir, sekteye uğrayacaktır.

Burcu Köksal

TBMM Tel:  0 312 420 54 56-57

Fax: 0 312 420 20 45

Editör: Haber Merkezi