BELEDİYE VE GENÇ STK'LARDAN MUHTEŞEM PANEL
 
                Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Kent Konseyi Genç STK Platformu işbirliğinde düzenlenen "Çağın Ashab-ı Kehf’i Olmak" konulu panel, İlahiyatçı Yazar Muhammet Emin Yıldırım Hoca'nın katılımıyla Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 
                Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Genç STK Platformu üyeleri adına Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Talha Erdoğan yaptı. Gençler olarak yükü sevgi ve kardeşlik olan bir kervanla yola çıktılarını belirten Talha Erdoğan, "Aynı safta, gönül birlikteliği kurabilmek, dillerden kalplere ulaşabilmek, yüreklere yeniden dokunabilmek ve tek ümmet olduğumuzu yeniden hissettirebilmek için yola çıktık. Bu kutlu yürüyüşte bizlere destek veren başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a, Kent Konseyi Başkanımız M. Emin Birliktir'e, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Emel Sarlık'a ve diğer sivil toplum kuruluşlarına Genç STK Platformu adına teşekkür ediyorum" dedi.
 
                "KİMSE ARAMIZA NİFAK SOKAMAYACAK"
 
                Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir ise Gençlik Meclisi'nin Kent Konseyi bünyesindeki en çalışkan meclislerden biri olduğunu ve düzenlenen bu programdan dolayı Gençlik Meclisi ile Genç STK Platformu'nu tebrik etti. Ülkemizin ihtiyacı olan en önemli şeyin birlik ve beraberlik olduğunu kaydeden M. Emin Birliktir, "Birlikte rahmet vardır. Allah'ü Teala bu rahmeti üzerimizden almasın inşallah. Burada yaklaşık 11 sivil toplum kuruluşumuz bir araya gelmişler. Maalesef eskiden bizleri bir araya getirmiyorlardı. Aramıza nifak sokuyorlardı. Dolayısıyla Allah'tan korkan kuldan utanan yöneticiler başımızda olduğu müddetçe ve sizin gibi gençlerimiz böyle çalıştığı müddetçe inşallah kimse aramıza nifak sokamayacak" diye konuştu.               
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir'in konuşmasında belirttiği gibi eskiden sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesinin zorluğundan bahsederek, "Artık ülkemizin ve İslam aleminin birlikteliği Afyonumuzda da en güzel şekilde yaşanıyor. Ben bu programı düzenleyen tüm Genç STK Platformu üyelerini tebrik ediyorum. Allah inşallah sadece ülkemize değil tüm İslam alemine mezhebi ve ırkını ne olursa olsun bu birlikteliği nasip etsin" ifadelerini kullandı. Yapılan bu konuşmaların ardından, İlahiyatçı Yazar Muhammet Emin Yıldırım Hoca, panel konuşmasını gerçekleştirdi. Etkili sunumuyla dikkat çeken Muhammet Emin Yıldırım Hoca, yaklaşık bir saat süren panelde, çağın Ashab-ı Kehf’i olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.
 
Editör: Haber Merkezi