BAŞKAN ÇOBAN'DAN POLONYA'NIN MERMER SORUNUNA DESTEK SÖZÜ
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Konrad Zablocki ve Ticaret-Yatırım Geliştirme Bölümü Uzmanı Süleyman Sarıhan'ı makamında kabul etti.
 
                Mermer ve Mermer Makineleri Fuarı'na katılmak üzere ilimize gelen Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Konrad Zablocki, fuar sonrası Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret ederek, ülkesinin mermer ihracatı konusunda yaşadığı sıkıntılarla ilgili görüşmelerde bulundu. Polonya'da birçok madencinin Afyon'dan mermer aldığını; ancak bu alımın Çin üzerinden gerçekleştiğini ifade eden Müsteşar Konrad Zablocki, arada başka bir ülke olmaksızın direkt olarak Afyon'dan ithalat yapmak istediklerini söyledi.
 
                "HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"
 
                Bu konuda gereken desteği verebileceklerini belirten Başkan Burhanettin Çoban, Vali Aziz Yıldırım ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile görüşüp, ilimizdeki mermer üreticileriyle Polonyalı madencileri buluşturacak bir program yapabileceklerini kaydetti. İlimize gelecek Polonyalı madencilerin, burada birebir görüşmelerde bulunup, mermer ocaklarını ve fabrikalarını gezebileceklerini dile getiren Başkan Çoban, bu sayede karlı bir alışveriş yapabileceklerini ifade etti.
 
                Başkan Burhanettin Çoban'a teşekkür eden Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Konrad Zablocki, ilimizdeki mermer üreticileriyle Polonyalı madencilerin bir araya gelmesinin çok faydalı olacağına inandığını belirtti. Bu konuda gerekli çalışmayı yapacaklarını kaydeden Müsteşar Konrad Zablocki, ilimizdeki ilk buluşmaya müteakip, Afyon'daki tüm mermer üreticilerini Polonya'da ağırlamak istediklerini söyledi.
 
Editör: Haber Merkezi