Aslan, sel mağdurlarını yalnız bırakmadı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Aziz Aslan, sağanak yağış sonrası Şuhut İlçesi'nde bulunan Gali Çayı'nın taşması sonucu ilçede meydana gelen sel felaketini yerinde inceleyerek Şuhut'lu vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

Sel felaketi sonrası Şuhut İlçesine giden MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Aziz Aslan, vatandaşların kendi çabaları ile buldukları motopomplarla sel sularını boşaltmaya çalıştıklarını çok sayıda kişinin mağdur olduğunu söyledi. 
Şuhut İlçesi'ndeki Gali Çayı'nın yoğun yağmur yağışı nedeniyle taşdığını belirten  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Aziz Aslan, "Taşkın sonucu çay boyunca ve çevresindeki çok sayıda ev, tarım arazileri ve ahırlar su altında kalarak gölete dönmüş. Şiddetli akıntı nedeniyle ilçede bulunan bazı yollarda hasar görürken, evleri su altında kalan vatandaşlar ise akrabalarının yanlarına yerleşmişler"dedi. 
İncelemelerde ilçedeki sel baskınının sebebinin Gali Çayı'ndaki ıslah çalışmalarının yeterli seviyede yapılmaması sonucu meydana geldiğini gördüklerini dile getiren Aslan, "İlçemizin büyük bir kısmındaki çok sayıda ev, ahır ve tarım arazisi sular altında kalmış. Şuhut Belediyesi ekiplerinin yeterince çalışma yapmadığından yakınan bir çok vatandaşımız kendi imkanları ile su baskını ile mücadele ediyor. Bildiğiniz üzere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Şuhut'ludur. Bakan'ın memleketinde yaşanan bu elim olay vatandaşlarımızın büyük tepkisine neden oldu. Biz ilçedeki vatandaşlarımızla sel felaketinin yaşandığı bölgeleri tek tek inceledik. Vatandaşlarımızın eşyalarının büyük bir kısmının da kullanılmaz hale geldiğini gördük." diye konuştu. 
Aslan, "Bakanının kendi ilçesinde böyle bir olayın vuku bulması çok üzcüdür. Üstelik bu olay 3-4 yılda bir tekrarlanmaktadır. Vatandaşlarımız yağışlı havalarda korku içerisinde yaşamaktadırlar. Buna kesin bir çözüm bulunmalıdır." şeklinde konuştu. 
Şuhut ilçesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrası MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Başkanı Raşit Demirel ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kahveci ile İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Serdaroğlu'da ilçe de incelemelerde bulundular. 




Editör: Haber Merkezi