Akü’de Kayıt Heyecanı
Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan binlerce öğrenci için kayıt heyecanı başladı. 1-5 Eylül arasında gerçekleşecek olan kayıt işlemleri için Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) yerleşkesinde de uzun öğrenci kuyrukları oluştu.
Yurt genelinde olduğu gibi Afyon Kocatepe Üniversite’sinde de kayıt heyecanı başladı. Zorlu sınav maratonu ve yorucu bir tercih döneminin ardından üniversiteye yerleşmeye hak kazanan yüzlerce öğrenci kayıt için dün sabah erken saatlerde AKÜ yerleşkesine geldiler. İşlemlerini yaptırabilmek için erken saatlerde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, görevlilerin de yardımı ile formları doldurularak kayıt işlemini tamamladılar. Kayıt esnasında çocuklarını yalnız bırakmayan veliler de çocukları gibi heyecanlı ve mutlu olduklarını söylediler.
“Üniversiteyi Çok Beğendim”
İlk tercihinde üniversiteye yerleştiğini söyleyen Selin Akbağ, Mersin’den kayıt yaptırmak için geldiğini belirterek: “Matematik bölümünü kazandım. Üniversiteyi ve bölümümü isteyerek seçtim. Matematik bölümü dokuzuncu tercihimdi. Heyecanla karışık birçok farklı duygu yaşıyorum. Nasıl bir yıl olacak, ne olacak onu düşünüyorum. Şehir konusunda aynı şeyi söyleyemem ama üniversiteyi çok beğendim” diye konuştu.
“Biz De Kızımız Kadar Heyecanlıyız”
Kayıt esnasında kızını yalnız bırakmayan veli Ayhan Çelebi de Van’dan geldiklerini ifade ederek: “Kızımı üniversiteye kayıt ettirmeye geldik. Çok mutlu olduk. Afyonkarahisar kızımın 8’inci tercihiydi. Üniversite de güzel görünüyor. Kayıt yaptırdıktan sonra yurt işlemlerini halledeceğiz. Kızımız kadar biz de heyecanlı ve mutluyuz” cümlelerini kullandı.>>>Gazete 3
 
Editör: Haber Merkezi