AKÜ REKTÖRÜ SOLAK'IN YABANCI KONUKLARI

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü tarafından 16-19 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu" programı kapsamında AKÜ'ye gelen Bulgaristan South-West Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mitko Stoev, 15 Ocak 2013 tarihinde AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ı makamında ziyaret etti.

AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu'nun da yer aldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Solak, AKÜ ile ilgili verdiği genel bilgilerin yanı sıra AKÜ bünyesinde bulunan Rüzgar ve Güneş Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM) hakkında da bilgiler verdi.

İleride yapılabilecek olası ortak çalışmalarla ilgili önerilerin de dile getirildiği ziyarette Prof. Stoev, geçen yıl ilki düzenlenen "Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu" kursları kapsamında daha önce de AKÜ'de bulunduğunu ve GÜRAM bünyesindeki "Yenilenebilir Enerji Sistemleri Laboratuarı"nı ziyaret ettiklerini ifade etti. Prof. Stoev, bu yıl ikincisi düzenlenen "Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu" kapsamında tekrardan AKÜ'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Solak'a çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Solak, Prof. Stoev'e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, kendilerine "Termalin Başkenti Afyonkarahisar (Capital of Thermal: Afyonkarahisar)" kitabını hediye etti.

"2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu" programı, 16-19 Ocak 2013 tarihleri arasında ANS Kampusü 5. Eğitim Binası Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek. Açılış programı, 16 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 09.00'da gerçekleştirilecek olan Kış Okulu'nda 17 Ocak 2013 Perşembe günü saat 10.00'da ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar tarafından "Yenilenebilir Enerji Alanında Türkiye'deki Gelişmeler" konulu ders verilecektir. Kış Okulu ders programına http://www.reswinterschool.com/ adlı internet sitesinden ulaşılabilir.
Editör: Haber Merkezi