AGC 2. Başkanı Akar’dan Sarlık’a yapılan saldırıya Tepki

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı İsmail Akar Perşembe günü stadyumda Gazeteci Ahmet Sarlık’a yapılan fiili saldırıya tepki gösterdi.

AGC Başkanı Akar yayınladığı yazılı açıklamada şunları söyledi:’ Gazeteci her zaman halkın gözü, kulağı ve sesi olmak adına kamu adına görev yapar. Ahmet Sarlık 35 yıldır gazetecidir.Özellikle spor kamuoyunun çok yakından tanıdığı ve bildiği bir isimdir.Sarlık görevi gereği maç izlemek adına gittiği oyun alanına giremiyor.Bekletiliyor.Yetmiyor bunun gerekçesini sorduğundan dolayı küçük çocuğunun gözleri önünde fiili saldırıya uğruyor.Yapılanları kınıyorum.Bu personel hakkında yetkililerin gereğine yapacaklarını umuyor ve bekliyorum’ dedi.

Gazetecilerin mesai mefhumu olmadan 7/24 görev yaptıklarını kaydeden Akar’ Gecesini gündüzüne katarak yazılı, görüntülü haber peşinde koşan meslektaşlarımız ekonomik olarak karınlarını zor doyurmaktadır.Bu yetmezmiş gibi yine kendisi gibi emekçi olan kişilerin sözlü ve fiili saldırılarıyla karşılaşıyor.Böylesine saldırıların önüne geçilmesi adına cezai müeyyidenin de çalışması lazım.Yoksa bu ve benzeri olaylardan cesaret alanlar gazetecilerin görev yapmalarını daha da güçleştirir’ dedi 

Editör: Haber Merkezi