Afyonkarahisar'da Türksat 4a Yoğunluğu
Türksat 4A uydusunun devreye girmesi ile televizyon kanallarının yeni frekanslara taşınmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da uydu cihazını alan, elektronik eşya tamircilerinin yolunu tuttu.
Kentte Sabah saatlerinden uydu cihazları ile dükkanların yolunun tutan vatandaşlar, kuyruk oluşturdu. En büyük eğlenceleri olan televizyondan mahrum kalmamak için yoğun çaba gösteren vatandaşların kimi cihazlarını elektronik eşya dükkanlarına bırakırken, kimi ise bizzat cihazının başında bekleyerek yeni frekansların yüklemesini bekledi.
Kentte uydu cihazı güncellemesi yapan elektronik eşya tamircisi Ahmet Şenler, Sabah saat 08.00 itibarı ile vatandaşların dükkana gelmeye başladıklarını kaydederek, öğle saatlerine doğru ise yoğunluğun artarak devam ettiğini söyledi. Akşam saatlerinde yoğunluğun daha fazla artmasının beklendiğini ifade eden Şenler, uydu cihazlarının özelliklerine göre ortalama yarım saatte güncellendiğini, internet üzerinden ise 3 dakika gibi kısa bir sürede güncellendiğini anlattı. Şenler, uydu cihazı güncelleme fiyatlarının ise 5-10 TL arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi