AFYON OSB TEKNİK KOLEJ’İNDE DERS BAŞI
2014-2015 eğitim ve öğretim yılında ilk kez öğrenci alarak hizmet vermeye başlayan OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Anadolu Teknik Koleji 250 öğrencisi ile yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi.
Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde konuşlandırılan teknik eleman ve ara eleman yetiştirilmesinde önemli katkılar sağlayacak olan OSB Özel Rahmiye – Sare Palalı Anadolu Teknik Koleji, eğitim ve öğretim yılının ilk gününde düzenlenen açılış töreni ile hizmete açıldı.
Hayırsever işadamı İsmail Palalı’nın öncülüğünde başlatılan ve geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağı duyurulan Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji ilk öğrencileri ile eğitim ve öğretim yılına 11 sınıfta 250 öğrenci ile başladı. Eğitim öğretimin ilk gününde düzenlenen açılış töreninde Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin kurucuları, paydaşları ve veliler adına birer konuşma gerçekleştirildi.
“Çift dil bilen teknik elemanlar yetiştireceğiz”
Öğrenciler ve velilere hitaben gerçekleştirilen konuşmaların ilkini Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kurucusu Önder Artuk gerçekleştirdi. Artuk konuşmasında; “Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nde 4 yıl boyunca sürecek kader birlikteliğimizin bu ilk gününde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Gerek Türkiye çapında, gerekse Afyonkarahisar sanayi bölgesinde yaptığımız araştırmalar sonucunda öğrencilerimizin rahat iş bulabilecekleri Gıda, Motor ve Elektrik Elektronik olmak üzere 3 bölüm ile okulumuzu açmış bulunmaktayız. Çıktığımız bu yolda ana hedefimiz ahlaklı, çift dil bilen, kitap okuyan ve araştıran, kendine güveni yüksek birer dünya insanı yetiştirmektir. Düzenleyeceğimiz kariyer günleri, başarılı öğrencilerimizi yollayacağımız ücretsiz yurt dışı gezileri ve yapacağımız kişisel gelişim günleri ile bu hedefe çok rahat ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
“Hem okul hem dershane eğitimi alacaklar”
Öğrencilerin 9. Sınıf eğitimlerini mevcut binada alacaklarını ve gelecek yıl 10-11 ve 12. Sınıf eğitimlerini 2015 yılı Haziran ayında açılacak olan yeni eğitim binasında alacaklarını belirten Önder Artuk; “Gelecek yıldan itibaren eğitim ve öğretim hizmeti verecek olan yeni okul binamız 64 derslikli, üretime dayalı modern atölyeleri bulunan büyük bir eğitim kompleksi olacak. Bu kompleksimizin Türkiye’ye örnek olmasını umut ediyoruz. Öğrencilerimiz bu yaptığımız çalışmalar sonucunda Afyonkarahisar’ın değil bölgenin en donanımlı öğretmen kadrosu ile isterlerse liseden mezun olduktan sonra direkt iş hayatına, isterlerse de üniversitedeki eğitim hayatlarına devam edebilecekler. Öğrencilerimiz 4 sene boyunca dershane tecrübeli, branşında uzman öğretmenlerimiz eşliğinde hem okul hem de dershane eğitimi alacaklar. Bu sayede seçme sınavlarına rahatlıkla hazırlanacaklar. Konuşmamda belirttiğim tüm eğitim hizmetleri ücretsiz olarak sağlanacaktır” diye konuştu.
“Tüketici ekonomisinden üretici ekonomisine geçmek zorundayız”
Önder Artuk’un konuşmasının ardından duygularını paylaşmak üzere kürsüye davet edilen MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı ve öğrenci velisi Ahmet Neoldum, Afyonkarahisar’da ilklerin olduğu bir okulun açılışında beraber olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Neoldum; “Gelişmekte olan bir ülkenin vatandaşıyız. Türkiye Cumhuriyeti son 12 yıldır gelişme trendini yükselten bir çizgi çekmekte. Bu bağlamda gelişen ülkenin tüketici ekonomisinden, üretici ekonomisine geçmek zorunda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle bu tür okulların teknik kolejlerin, teknik eleman yetiştiren okulların ve üretici sanayisine katkıda olan bu tür eğitim kurumlarının ülkemize de Afyonkarahisar’a da bizlere de ihtiyacı var. Bir teknik eleman olarak bu tür okulların ne kadar faydalı olduğunu bilenlerdenim. Ben düz lise mezunuyum ve teknik bir eğitim aldım. Arada yaşanan bocalama evresinin ne olduğunu çok iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.
“Bir eğitimci kadar heyecanlıyım”
Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin kurulmasına öncülük yapan Palalı Şirketler Grubu Yöneticisi ve okul yönetim kurulu üyesi İsmail Palalı’da hayalini ve hedefini öğrenciler ve veliler ile paylaştı. İsmail Palalı; “Bir sanayici olarak eğitime adım atmış olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Okul projesi ilk defa karşımıza geldiğinde ‘benim ne işim olur’ demiştim fakat binanın hazırlanmasında, öğrencilerin kayıtlarında gördüm ki, bir eğitimci kadar heyecanlıyım. Rahmetli annem ve halamın, bizleri okutmak için gösterdiği gayret her zaman hayatımızın yönlendirici gücü olmuştur. Adını vererek siz öğrencilerin bir ideal uğruna bu sıralarda ve bahçede okulumuz, evimiz açısından ruhu şad etmiştir. Okulumuzun bu ilk gününde sizlerle beraber olmak ve sizlerin bir parçası olmak beni inanın sizler kadar heyecanlandırdı. Bundan emin olun ki, okulumuzda okuyacak olan öğrenciler ister liseden sonra, ister ilgili fakültelerden sonra iş imkanı açısından arkadaşlarından her zaman bir adım önde olacaktır. Bir iş adamı olarak her zaman yanınızda olacağız” dedi.
ALİ AKOSMANOĞLU “Uygulama safhasında kapımız öğrencilerimize açık”
Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmasına katkıda bulunan OSB Yönetim Kurulu adına OSB Müdürü Ali Akosmanoğlu’ da kısa bir konuşma yaptı. Akosmanoğlu; “Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi olarak, Ege bölgesinin en hızlı kalkınma hamlesini yapan sanayicileri olarak bu tempomuza ayak uyduracak ve teknik eleman ihtiyacını karşılayacak bu okulumuzun ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. OSB Yönetim Kurulu olarak okul düşüncesi bize anlatıldığında bu teklifi yapan arkadaşlarımızın ne kadar heyecan duyduğunu ve sahiplendiklerini gördük. Bölge olarak bize düşen ne varsa hep yardımcı olduk. Bundan sonra da üzerimize düşen her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu konuda bütün yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Okulumuzda eğitim alacak öğrencilerimizin uygulama safhasında da her zaman bölge olarak yanlarında olacağımızı ve sanayi kuruluşlarımızın kapısını öğrencilerimize açacağız” ifadelerine yer verdi.
“Başarılı olmak için emeğimizi ve itibarımızı koyduk”
Açılış töreninde son olarak kürsüye gelen Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal ise Organize Sanayi Bölgesi’nde böyle bir okul açılmasında kendilerine katkılarını esirgemeyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Organize Sanayi Bölgesi’nde böyle bir okulun ilk olduğunu ifade eden Çakal; “Dün bir işyeri iken bugün bir okul olarak siz değerli öğrencilerimizin geleceğine ışık tutacak. Okulun kurucu üyeleri ile yaptığımız görüşmede siz buraya paranızı koyuyorsunuz, bizde buraya emeğimizi ve itibarımızı koyacağız ve inşallah başarılı olacağız diyerek yola çıktık. Bizler siz değerli öğrencilerimize en iyi eğitim hizmetini vermeye gayret ederken, siz değerli öğrencilerimizden de başarıya ulaşmanız noktasında çalışma ve gayret sarf etmenizi istiyoruz. Başarılı olmak için çalışmak ve ter dökmek gerekiyor” dedi.
 
“Başarı hepimizin ortak paydasıdır”
 
Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin, Anadolu Liseleri düzeyinde olduğunu, sayısal ve sözel ağırlıklı eğitimlerinde verildiğini hatırlatan Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal, okulun özel bir eğitim kurumu olduğunu ancak öğrencilere yönelik disiplin talimatlarının da devlet okullarındaki işleyişle paralel bir şekilde sürdürüleceği hatırlattı. Öğrencilerin eğitim ve öğretimdeki başarısının yanı sıra topluma kazandırılan örnek bireyler olması için çaba harcayacaklarını belirten Okul Müdürü İbrahim Çakal; “Öğretmen, öğrenci ve velilerin başarı ve başarısızlıkta paydaş olduğunu, bu nedenle tüm çalışmaların ortak paydada ilerlemesi için velilerin de desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
 
Öğrencilerin ilk ders heyecanı
 
Özel OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin açılış törenine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB Müdürü Ali Akosmanoğlu ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Açılış töreninin ardından veliler okulu gezerek derslikler ve atölyeleri incelerken öğrenciler de yeni okullarında yeni ders yılının ilk dersine girerek öğretmenler eşliğinde ilk ders heyecanını yaşadı.
Editör: Haber Merkezi