Açıkcezaevi’ndeTürkü ve Şiir Yarışması
Vali İrfan Balkanlıoğlu İlimiz Açıkcezaevi Müdürlüğünce düzenlenen ve açıkcezaevindeki hükümlülerin katıldıkları Türkü ve Şiir Gecesi programına katıldı.
Açıkcezaevi salonunda yapılan programa Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kosgeb Müdürü Meftun Köksal, Açıkcezaevi Müdürü Muzaffer Avcı ile açıkcezavindeki hükümlüler katıldı.
Program öncesinde Zafer Kalkınma Ajansı ve Kosgeb’in destekleri ile yapılan Salonun açılışı Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından yapıldı.
Açıkcezaevindeki hükümlülerin sosyal yaşama hazırlanmaları ve eğlenmeleri amacıyla düzenlenen program, daha önce kısa bir süre Afyonkarahisar Açıkcezaevinde hükümlü olarak bulunan Şair yazar Hüseyin Öztürk’ün hükümlülük sırasında yazdıkları şiirlerden bir kısmını okuyarak başladı. Sair-Yazar Hüseyin Öztürk’ün yaşadığı olayları anlatan şiirleri salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu ve hükümlülerden çok yoğun alkış aldı. Daha sonra konservatuar öğrencilerinden oluşan 4 kişilik Sandıklı Müzik Grubu tarafından sunulan günümüzün popüler müziklerine salonda bulunan hükümlülerde karşılıklı oyunları ile eşlik ettiler.
Programın sonunda Açıkcezaevinde Kosgeb tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursuna katılan ve eğitimlerini tamamlayan hükümlülere belgeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından verildi. Vali Balkanlıoğlu bu sırada yaptığı konuşmada; Programı düzenleyenleri kutluyorum. Bir zamanlar kendisi de burada hükümlü olan Şair-yazar Hüseyin Öztürk duygu dolu şiirleriyle programa renk kattı. Cezaevine girmek çok ince bir çizgidir. Herkes her an cezaevine girebilir. Bir anlık öfke, bir anlık hata insanı senelerce mahkum edebilir. Bu tür etkinliklerin amacı mahkumlarımızın ıslah olmasına yardımcı olmak, buradan çıktıktan sonra hayata kaldıkları yerden hatalarını geride bırakmış olarak yeniden bağlanmalarını temin etmek içindir. Ayrıca ben burada Kosgeb aracılığıyla bir sermayeye kavuşacak olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu nedenle Kosgeb Müdürümüze de teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Daha sonra Açıkcezaevinde düzenlenen masa tenisi turnuvasında ilk üçe giren hükümlülere madalyaları Cumhuriyet Başavcısı Adem Yazar tarafından verildi.
Editör: Haber Merkezi