2000 inekten 300’ü, Çiftçimize dağıtıldı    

 Ziraat Bankası ile Afyon Süt  Üreticileri Birliği’nin ortak çalışmaları ile üreticilere süt ineği dağıtımı devam ediyor.

2 bin ithal süt ineği hedefine çok yakında ulaşacaklarını belirten Ziraat Bankası Bölge Başkanı Davut Mülayim,  “Yurt dışından gelen ilk parti 300 süt ineği bölgemize gelmiştir” dedi.

Ziraat Bankası proje kapsamında birlik üyelerine 5 yıl vadeli düşük faizli kredi kullandırılarak üreticilerin süt ve destekleme ödemelerinden kredi geri dönüşümünü sağlayacaktır diyen Ziraat Bankası Bölge Başkanı Mülayim açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Afyon Süt Üreticileri Birliği  ile Ziraat Bankası bu proje ile bölgenin hayvansal üretim kalitesini arttırmayı hedeflemektedir. Her üreticiye 10 baş süt ineği ile çiftçinin yanında olduğu kadar esnaf ve ticari yatırımcılara destek vermeye devam etmekteyiz. Tarladan sofraya her alanda Ziraat Bankası olarak üreticinin yanındayız.

Afyon Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Derin, “Ziraat Bankası ile ortak çalışmamız takdir görüyor”

Birlik Başkanı Osman Derin, her aileye 10 baş süt ineği dağıtımı projesinin büyük rağbet gördüğünü söyledi. Afyon Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osm an Derin, “Yurt dışından getirilen sağlıklı hayvanların üretici ailelere dağıtılmasıyla Afyon’un  süt üretimi artacaktır. Ayrıca hayvancılık daha da gelişecek, üreticilerimiz rahata erecektir. Ziraat Bankamızın düşük faizle ve uzun vadeyle verdiği süt ineklerinin dağıtımı sürmekte olup, toplam 2 bin süt ineği verilecektir” diye konuştu.

Ziraat Bankası Bölge Başkanı  Davut Mülayim ve Afyon Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Derin, hazırlanan protokolü törenle imzaladılar.

Şu anada kadar Afyon merkezde 4, Şuhut’ta 18, Sinanpaşa’da ise 9 çiftçi proje kapsamında süt ineklerini aldılar. 

Editör: Haber Merkezi