“17 Nisan sabahı İnşallah güçlü bir Türkiye olacak”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, "İnşallah eğer halkımız teveccüh ederse inşallah 17 Nisan sabahında güçlü bir Türkiye'ye uyanırsak bundan sonra çift başlılık olmayacak. "dedi.

Yurdunuseven, parti binasında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal'ın da katılımıyla düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında, parti olarak çalışmalarının sadece 16 Nisan'a endeksli olmadığını, halk oylaması çalışmalarının yanı sıra hem Afyonkarahisar hem de Türkiye için cumhurbaşkanı, başbakanı ve tüm vekillerinin çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Anayasa değişikliklerinin getireceği bazı yenilikler hakkında bilgi veren Yurdunuseven, şunları söyledi:

"İnşallah eğer halkımız teveccüh ederse inşallah 17 Nisan sabahında güçlü bir Türkiye'ye uyanırsak bundan sonra çift başlılık olmayacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile daha istikrarlı bir yönetim olacak çünkü yürütme tek başlı olacak ve 5 yıllığına seçilmiş olacak. Artık koalisyon ihtimalleri bu sistemde olmayacağı için dolayısıyla cumhurbaşkanı 5 yıllığına iktidara gelecek 5 yıl görevini ifa edecek istikrarlı bir yönetim olacak 5 yıl sonunda yeniden seçim olacak. Halka hesap verecek halk gerekirse devamını isteyecek onu beğenmiyorsa başkasını seçecek ve cezasını vermiş olacak."

Milletvekili Özkal da tüm teşkilatla alanda ve sahada olduklarını dile getirerek, gittikleri yerlerde inanılmaz ilgi ve güzel karşılandıklarını ve halka anayasa değişikliği konusunda merak ettiklerini anlattıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi