160 Mağaza, 2000 İstihdam, Konforlu Alışveriş
Afyon Girişim A.Ş. tarafından yaptırılan Park Afyon Alışveriş Merkezi, kendi kulvarında bölgede önemli bir yer edinecek. 160 mağaza, bir buz pisti, zindelik salonu ve rezidans konutların bulunduğu Park Afyon’un 2015’in Eylül ayında bitirilmesi hedefleniyor. Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karacak, mağazaları kiralayan firmaların yatırımı ile birlikte 220 milyon liralık maliyeti olacak Park Afyon’a günde 40 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi
115 işadamının bir araya gelerek kurduğu Afyon Girişim A.Ş., Afyonkarahisar’daki ilk yatırımı Park Afyon Alışveriş Merkezi’ni 2015’in Eylül ayında açmaya hazırlanıyor. 160 mağazası bulunan, içinde sinema salonları, yiyecek-içecek işletmeleri, buz pisti yer alacak Park Afyon’da ulusal ve uluslararası firmalar hizmet verecek. İki katlı, ortalama 1000 araçlık otoparka da sahip olacak Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde, lavabodaki atık suyun bile arıtılarak bahçe sulamasında kullanılması düşünülüyor. Afyon’a özgü mermerlerin de kullanılacağı Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde, kentin temsil eden unsurların da ziyaretçilerin beğenisine sunulması planlanıyor.
Yeni Bir Yaşam Merkezi
Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karacak, Park Afyon’un, yürüme mesafesinde yeni bir yaşam merkezi olacağını söyledi. Karacak, “Burası, Afyonkarahisarlıların tüm sosyal gereksinimini giderecek bir yerleşke. İçinde çok miktarda sosyal aktivite merkezlerinin de olacağı bir yer. Mesela buz pistimiz var, onun yanında aktivite alanımız var. Burada vatandaşların topluca buluşmasını sağlayacak, moda günleri yapılacak alanımız olacak. Binamız çok geniş, 20’de 1’i rezidans. Rezidans karma bir proje. Ofis ve konut alanlarımız olacak. Ofis alanlarımız alışveriş merkezimizle, orta katımız ise fitness alanımız olacak. Kardiyo, yüzme kursu gibi bölümler olacak. Son 7 kat da konut alanı olacak” dedi.
Torku İyi Bir Örnek
Park Afyon’un “alışveriş merkezi” olmaktan öte özelliklere sahip olduğunu aktaran Karacak, “Sadece alışveriş merkezi olarak görülmemesi gereken bir alan. Alanımızın tamamı, 126 bin metrekare civarında. Bunun ilk iki katı otopark ve teknik alanlar. Otoparkımız sıkıştırılmış halde 1200, normal halde 1000 araçlık olacak Ondan sonraki 4 katımız alışveriş alanımız. Son katımız sinema ve yiyecek katı. Orta ölçekli, yaklaşık 160 mağazanın olacağı bir alışveriş merkezi olacak. Şu anda aktif olarak 115 işadamımız bu projenin içinde yer alıyor. Afyon Girişim olarak çok iyi gidiyoruz. Bunu ileride başka sektörlerde de sürdürebilir miyiz, onu araştıracağız. Kendimize örnek aldığımız büyük ölçekli şirketler var. Örneğin Konya’daki Torku bu örneklerden biri. Keşke olabilse. Mesela enerji sektörüne girmeyi düşünürüz” diye konuştu.
Trafik Tahlilleri Yapıldı
Bölgedeki trafik durumunun araştırıldığını kaydeden Karacak, “Trafik analizleri yapıldı. Bu projeye başlarken birçok proje grubu oluşturduk. Mesela gayrimenkul değerleme analizi yaptık. Atıl bir yatırım olmamasını istedik. Alışveriş merkezinin bir kısmını da öylelikle rezidans yapmaya karar verdik. 160 mağazanın tam performansının çekim alanında alışveriş merkezi yer alacak. Burası bir Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’na tabi. Bu ÇED raporu hazırlanırken tüm unsurlara bakıldı, ilgili kurumlardan görüş alındı. 2015 yılının Eylül ayında bu alışveriş merkezini hizmete sokmayı planlıyoruz. Afyonkarahisar’ın en büyük inşaatlarından birisi. Toplam 138 bin meterakelik alana sahip” ifadelerini kullandı.
Carrefour-Sa Geliyor
Park Afyon’daki 160 mağazanın yarısından fazlasının kiralandığını aktaran Hüseyin Karacak, bu bağlamda uluslararası bir firma olan Ece ile çalıştıklarını hatırlattı. Karacak, “Kiralama noktasında da Ece isimli büyük bir şirketle çalışıyoruz. Kiralama noktasında, mağazalarımızın yüzde 57’si tutuldu. Kiminin imza aşamasına gelindi, kimisi ile sözleşme imzalandı.
Ulusal ve uluslararası firmaların Park Afyon’da mağaza açacağını söyleyebiliriz. Sinemada Mars Cinema ve İş Bankası’nın ortaklığındaki Cinemaximum gelecek. Büyük market olarak Carrefour Sa ile anlaşma imzalandı. Biz kiralama şirketiyle sürekli bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Biz şehiriçinde bir alışveriş merkezi kuracağımız için etki alanı da geniş olacaktır” şeklinde konuştu.
Maliyet 220 Milyon Lirayı Bulacak
Karacak, Park Afyon’la ilgili şu bilgileri verdi:
“Gayrimenkul değerleme analizinde, bu büyüklükte bir alışveriş merkezinin bölge için çekim merkezi olacağı sonucuna varıldı. Çalışmalarda bu ortaya çıktı. Mesela kapalı pazar yerinin bizim lehimize, bizim de pazarın lehine olacağı tahmin ediliyor. Atatürk Caddesi, Ambaryolu ve diğer ticaret merkezlerinin enerji oluşturacağı belirtiliyor. Biz ulusal firmalarla anlaşma yapıyoruz, ama ulusal firmalar da burada Afyonlu çalışma arkadaşları arayacaklar. Frenchasing sözleşmesi ile buradaki arkadaşa yetki veriliyor. Alışveriş merkezi ve rezidans 120 milyon civarında bir paraya mâl olacak. Buradaki mağazaları kiralayacak firmalar da mağazaları kendi markalarıyla uyumlu hâle getirmek için harcama yapacaktır. Buraya yapılacak toplam yatırım 220 milyon civarını bulacak. Topladığınız zaman Afyonkarahisar’a yapılan önemli yatırımlardan birisi. Burada iki tane Devlet Hastanesi büyüklüğünde bir inşaat var.”
2000 Kişi Çalışacak
Park Afyon’un istihdama da katkısının olacağını belirten Karacak, “Alışveriş merkezinde 125-130 kişinin çalışması öngörülüyor. Ama diğer mağaza çalışanlarıyla birlikte 1500-2000 civarında düşünülüyor. İnşaat aşamasında 250’yi aşkın kişi çalışıyor. Çevre ilçeler ve illerden de günübirlik ziyaretlerin olacağını da düşünüyoruz” dedi.
3 Mahallenin Ortasında
Hüseyin Karacak: Park Afyon’a günlük 40 bin civarında bir ziyaretçi bekleniyor. Geldi geçti, burada yemek yemeye gelenlerin olacağı belirtiliyor. Burası eski Roma’daki kolezyum gibi olacak. Cumhuriyet, Dumlupınar ve Örnekevler mahallelerinin ortasındayız. Biz burada çok yönlü bir yaşam merkezi oluşturacağız. Sadece sigara içilen alanda 2 bin kişilik alan olacak. Kapalı alanlar da bulunuyor.
Otopark Konforlu Olacak
Hüseyin Karacak: Rezidansla birlikte yaklaşık 60 bin metrekare kapalı otopark alanımız olacak. Açık otopark hariç. Bu tamamen konforlu bir otopark. Kış şartlarına da uygun, donma riskini ortadan kaldıran sisteme sahip. Jet fan isimli bir teknoloji ile egzoz kokusu da önlenecek.
100 Bin Metreküp Beton
Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karacak, Park Afyon’un inşaatındaki malzemelerin de özenle kullanıldığını vurguladı. Karacak, “Xray yöntemi ile toprağı sağlamlaştırdık, muhtemel bir kaymanın önüne geçtik. 100 bin metreküpü geçkin beton, demir 10 bin ton aşkın da kalın demir kullanılmış olacak. Beton c40, kalın çaplı demirlerin ilk kez kullanıldığı proje bu. Afetlere dayanıklılık konusunda testlerden geçti. İleri düzeyde yalıtım için malzeme kullanılıyor” ifadelerini kullandı.
Camiye Yeni Şadırvan Yapılacak
Afyon Girişim. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karacak, Eski Otogar Camii’nin şadırvanının neden yıkıldığını açıkladı. Karacak, şadırvan bölgesinde toprak kayması tespit ettiklerini söyleyerek “Toprak kaymasından dolayı şadırvanı yıktık. Yoksa böyle bir şey yapmazdık. Cami Derneği ile sözleşme yaptık, Valilik ve Müftülük makamlarına bilgi verdik. Yerel taş özellikleri taşıyan yeni bir şadırvanı yaptıracağız. Yeni şadırvan, çok güzel olacak” dedi.
Afyon Girişim A.Ş.’nin Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer alıyor:
Hüseyin Karacak, Ömer Aktan, Orhan Sevim, Mustafa Gül, Yücel Albay, Yusuf Balık, Ramazan Avcı, Mustafa Karadana, Mehmet Gülyurt, Fatih Şapçı, Semih Yalçınkaya
 
Editör: Haber Merkezi