Zorunlu açıklama..

Dünkü köşe yazımıza karşılık Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’nden “Zorunlu Açıklama” başlıklı bir duyuru yapıldı..

Açıklama şöyle;

“ZORUNLU AÇIKLAMA

14 Ekim 2018 tarihli “Kamuoyu Duyurusu” AKÜ Rektörlüğü tarafından hazırlanmış olup açıklamaya konu işlemler 7141 sayılı yasa sonrasında AFSÜ Rektörlüğü’ne geçmiş olduğundan işbu kamuoyu duyurusu eş zamanlı olarak üniversitemiz web sayfasında da yayınlanmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.

AFYONKARAHİSAR SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ”

**

AFSÜ Rektörü Sayın hocam, çok teşekkür ederiz..

Bizim öğrenmek istediğimiz, iki üniversite tarafından eş zamanlı yapılan “Kamuoyuna Duyuru” başlıklı açıklamanın AFSÜ tarafından değil AKÜ Rektörlüğünce yazıldığını ve size gönderildiğini, kamuoyunun bilgisine sunmaktı..

Duyarlılığınız için tekrar tekrar teşekkür ederiz..

**

Diğer taraftan:

AKÜ Rektörlüğü yaptığı açıklama ile bağımsız bilirkişiler tarafından hazırlanan rapora istinaden verilen mahkeme kararına itiraz etmekle, hem bilirkişileri hem yargıyı haksız göstermeye çalıştıkları görülmektedir..

Oysa, mahleme kararı vatan haini FETÖ’cüler in yargıya hakim oldukları dönemde verilen kararlar gibi oldu bittiye getirilmeden taraf tutularak verilmiş bir karar olmadığı aşikardır..

Kamuoyunda yaygın görüş, AKÜ’de hala daha FETÖ kriptolarının bulunduğu yönündedir..

Ve daha ilerisi Rektör Mustafa Solak’ın, FETÖ ile irtibat ve iltisakının olduğu düşüncesinin kamuoyunda hala tartışıldığıdır.. Savcılığın, Rektör Solak’ın ifadesini alarak takipsizlik kararı vermiş olması Rektör Solak’ın bir daha kovuşturmaya uğramayacağı ve yargılanmayacağı anlamına gelmez..

İdari Mahkeme kararının, savcılıkça da soruşturulması ve olaya karışanlar hakkında eğer suç oluşmuş ise gerekeni yapması beklenmektedir.. Zira, iddialar ciddidir..

Beştepe'de İl Müftüleri Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz. FETÖ ihanet çetesinin 40 yıl boyunca devlet ve millet yapımıza sirayet edebilmesi, bu konuda bazı eksiklerin olduğunu gösteriyor.” Demiş ve ilave etmişti, "Tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz"

Evet, açık yürekle söylenirse; AKÜ personel ve akademisyenlerinin verdiği ifadelerin çoğunda Rektör Solak’ın şifahi emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettikleri vurgulanmış olsa da, Rektör Solak aleyhine maddi bir delil bulunamadığından hakkında savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmişti..

Yine açık yürekle söylemek gerekirse; Rektör Solak’ın aynaya bakması ve kendisiyle yüzleşmesi gerekir düşüncesindeyim..

Kamuoyunda, FETÖ ile ilgili konuşmalarda, “küçükler içerde büyükler dışarıda” tartışması sürüyor..

Rektör Solak hakkında hiç yazmak istemiyordum.,

Ancak, kendi bünyesinde meydana gelen bir olayın içine AFSÜ’yü katmak isteyince, kalem duramadı..

İddiaya göre; “İl Emniyet Müdürlerini bile yerinden edebilecek güce sahip olanlar”dan çekinmek gerekir diyorlar..

Biz çekinmeden, korkmadan yazıyoruz..

“Masumların ahı tutar” derler..

Geç olsa da, İnşallah hak yerini bulur..