Zeybek Başkanımızla..

Yol değerini bilenlerle yürünür,

Sefasını sürenlerle değil, cefasını çekenlerle..

Davasının Adamı, Görev Adamı, Tevazu ve gönül Adamı, say da say kısaca ADAM.

Mehmet Zeybek başkanımızla siyasette uzun soluklu yol arkadaşıyız.

Sandıklı ilçe başkanlığımızdan tutun vekilliğimize ve bugüne kadar hep kader birlikteliği yaptık.

Hele partimizin ilçe başkanlığını kurarken gecenin bir vakti ilçede beni evden çıkarıp teşkilatı kurmak için nasıl çaba ettiğine şahidim.

Bugüne kadar da sabır ve vefa ile davasının adamı oldu. Hiçbir dünyevi makam için kulis yapmadı. Ne görev verilirse onu yaptı.

Fetö ve Beyaz Türklerin işbirliği ile görevden alındığında da istikametini değiştirmedi.

Hatta o gün genel merkezden sonra benim görev yaptığım Kamu Denetçiliği kurumuna uğradı gayet vakur şekilde davaya helal getirmeden görevimi teslim ettim dedi.

Tabi sonra ilahi adalet tecelli etti herkesin hesap üstüne hesap yaptığı dönemde, aday adayı olmadan doğrudan aday yapıldı.

İşte teslimiyet budur.

Vakit oldu başkanımızın yanına uğradım biraz sohbet ettik. Gerek belediye yatırımları gerek vizyon projeler üzerinde hasbihal ettik.

Şunu gördüm Zeybek Başkan malum üzere 40 yıllık iş ve siyaset adamı, insan kaynağı yönetimi ve işinin uzmanı olduğu için, işe tam hakim olmuş bütün projelerini ilmek ilmek dokumuş tabiri caizse tam saha pres yapıyor.

Hatta elinde seçimlerde dağıttığı kitapçığı çıkardı tek tek ada- paftasına kadar ihale günlerine kadar anlattı.

İnşaAllah bu tecrübelerinden ve ağabeyliğinden memleketimiz uzun dönemler istifade eder.

Zaten ağabeyliğini göstermiş bütün ilçelerden ve beldelerden gelen taleplerin hepsini imkanlar nispetinde karşılamış.

Mehmet Abimin anlattıklarına gelelim bugüne kadar ne gelişmeler olduğuna,

229 adet Hobi bahçeleri,60bin M2 Ataköy Parkı,31 adet çöp kamyonları, Üst geçitler,Afboxlar,100 km sıcak asfalt, muhtelif mahallerde asbest boru değişimi ve içme suyu hatları, meydanın ve otelin tapusu, Gastronomi evi, 50 milyona yakın borç ödenmesi bunlar 15 ayda yapılanlar bence en önemlisi de mali disiplinin sağlanmış olması ve bu kadar yatırım yapıp da sıfır borçlu olması herhalde Türkiye de tek ya da ender belediyedir.

Mahalle kreşleri, Şehir kütüphanesi, Kentsel dönüşüm, Afray, Millet bahçeleri, Yağmur suyu, Mekanik otapark,Teleferik, Anıtpark Sosyal Tesisi, Çevre yoluna Yüntaş 4.Benzin istasyonu ve dinlenme tesisi, Hamburger kavşak düzenlemeleri vd..

Bunlar da bütçesi planlamış, yeni yılda ihalesi ya da hizmete girecek yerler olarak açıkladı.

Tabi bunların yanında belediye kültür ve sosyal işlerde de çok güzel işler yapılmış.

Sosyal medya yönetimi ve sosyal işlerde yeni bir ekip kurularak, Kültür ve Sanat Akademisi kurulmuş. Şehirde Tiyatro, Sinema, Şiir Geceleri, Mehteran gösterileri, dini ve milli bayramlarda programlar, Enstrüman kursları, Bütün dallarda korolar kurarak verimli işler yapılmış.

Hatta tiyatroda bütün oyunların kapalı gişe oynandığını duyunca çok şaşırdım ve 12 bin seyirci sayısına ulaşmaları dolayısıyla tebrik ediyorum.

Sosyal hizmetlerde de ihtiyaç sahibi ve pandemiden etkilenen bütün vatandaşlarımıza yardım yapılıyor. Afyonda vefa vakti diye bir çağrı ile hayırsever iş adamlarımız ile birlikte 10 bin paket dağıtılmış. Covid olan vatandaşlarımıza c vitamini takviyesi yapılmış.

Eğitim gören çocuklarımızda unutulmamış burs, kırtasiye ve tablet desteği devam ediyor.

Esnafımızda unutulmamış cansuyu olarak bu süreçte kapalı olanlardan kira alınmamış, açık olanlara da %50 indirim yapılmış.

Gastronomi ile ilgilide çok güzel gelişmeler var, Afyonumuz 2019 yılında Unesco Yaratıcı şehirler Ağına dahil oldu. Tabi buraya dahil olan dünyada 36 Ülkemizde sadece 3 il var. Belediyemiz bununla ilgilide 1-3-5 yıllık plan ve program çalışması yapmış. Unesco’ya verilen 6 taahhütten 4’ü yerine getirilmiş kalan 2 tanesi pandemi sürecine takılmış. Bununla beraber şehrimizin tanıtımı ile ilgili bütün fuarlara katılım sağlanmış, şehrimizin lezzet paketleri illerin valilerine, belediye başkanlarına ve en son vekillere gönderilmiş.

Akabinde yurtdışı ve ülkemizde Afyon tanıtım günleri planlanmış.

Bunlar bir ilin anlatılmasın için en somut adımlardır.

Güzel gelişmeleri duyunca, görünce mutlu oluyorum. İlde ve ilçelerde gördüğüm izlenim tecrübesiyle, liyakatıyla Cumhurbaşkanımızın dediği gönül belediyeciliğini Zeybek ağabeyimiz ilimizde çok güzel yapıyor.

Ben kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Allah yar ve yardımcısı olsun.

Tabi daha yazacak ve( yazılamayacak)çok şey var ama şimdilik noktalayayım..

‘’Görelim Mevlam neyler,

Neylerse güzel eyler’’

Sağlıcakla…

Hayırlı Seneler..