Zemzem Suyunun sırrı


Su aldığımız hava kadar, ışık kadar önemli olup insan vücudu gıda almadan beş hafta yaşayabildiği gibi su olmadan ancak bir hafta on gün yaşayabilir. Su; renksiz, kokusuz, saydam, 1 litresi 1 kğ olan nötr sıvı ve katı halde bulunan bir maddedir. Insan doğduğunda vücudunun yüzde sekseni su, yirmi yaşında % 70 i su, yaşımız 60 olduğunda ise yüzde % 20 ye kadar düşer.
Su iki Hidrojen ve bir Oksijen molekülünden oluşmuş kimyasal bir bileşimdir. Asitliği 7 den küçük olan sulara asidik su, 7 den büyük olan sulara ise alkali su denir. Insan kanının pH değeri 7,4 olup alkalidir. Marketlerden alacağımız şişe sularının asitlik derecesi yani pH değeri 6,3 ün altında (6,2-6,1-6,0) olmamasına dikkat etmeliyiz. Bu sular asitlik oranı yüksek sulardır. ***Vücudumuzu korumamız için pH değeri 7 nin üzerinde olan suları içmeliyiz***
Piyasalarda satılan sulardan örnek verecek olursak ,Özkaynak pH 6,4- Hamidiye pH 6,61-Kızılay pH 6,63- Erikli pH 7,5-Hayat pH 8,1 ve De Montagne pH 6,1 dir. Suyu almadan önce şişenin üzerindeki pH değerine bakmalıyız ve mümkün olduğunca pH değeri 7 nin üzerinde olmasına özen göstermeliyiz.
Zemzem suyunun pH değeri 10 dur. Sağlık yönünden en faydalı sudur. Vücudumuzdaki hastalıkları iyileştirir, pozitif enerji verir. Baş ağrısını iyileştir, vücudun direncini artırır. Kemiklerimizi güçlendirir. İyod bakımından zengin olduğu için bu suyu içenlerde guatr hastalığı görülmez. Kekemeliğe iyi geldiği söylenir.
70 kğ ağırlğında bir insan 2 ya da 2,5 lt su tüketmelidir. Insan vücudu bir hafta 10 gün gibi bir süreyle vücudundaki suyu tamamen yeniler.Alkali suların bakteri barındırması zor olup oksijen oranı yüksektir. Antioksidan kaynağı olan alkalik sulardaki oksijen oranı asidik sulardan yüksektir. İnsanınnen küçük yapı taşı olan hücrelerin duvarları sıvı halde olup hücre içindeki zararlı maddeleri dışarıya atar ve beslenmesi için gerekli olan vitamin ve mineralleri alır. Alkalik yapıya sahip bu hücreler asidik suyu içtiğimizde bu duvarlar kapanır. Artı yükle yüklü olan hücre eksi yükle yüklü asidik suyu çekerler ve yapışırlar. Oysa su alkalik yapıda olsaydı birbirini iteceklerdi ve hücre duvarı açık kalacaktı.
Oksijeni bol sular yani canlı su dediğimiz sular doğal ortamlarda Pınarlar, yerleşim yerlerinden uzak yerlerde doğan ağır metaller ve asit yağmurlarından korunan sulardır ki bu sulara ancak kaynağından gidip alınarak filitrelerden geçirilip içilebilir. Şişeleme yöntemiyle sulardaki enerji ve canlılığın yok olduğu günümüzünde sık sık söylenmekte ise de İnsanoğlu nüfusu arttıkça suya ihtiyacı artmakta olup şehirlerde damacana suları ya da çeşme suları kullanmak zorundadır.
Damıtılan sular asidik sulardır. Kaynatıldığında suyun alkalikliği gider.
Devir daim yapan girdap suları, abı hayat suları olup canlı sulardır. Somon balıklarının yumurtalarını bırakmak için denizlerden ve okyanuslardan çıkarak akarsu kaynaklarında akıntılara karşı yüzmesinin nedenlerinden birisi akan sulardaki oksijen oranının yüksek olmasıdır. Oksijen hayatımıza ve suya canlılık verir. Doğduğu yere doğru giden bu balıklar yumurtalarını orada bırakır ve ölürler. Diğer balıklara göre omega 3 yağ asidi yüksektir. Bilim adamları sağlıklı ve uzun yaşam konusunda yapmış oldukları araştırma sonucunda dünyanın 5 değişik bölgesini keşfetmişlerdir. Bunlar Pakistan’ın himalaya dağlarındaki Hunza ve Multan bölgeleri, Güney Amerika’daki Ant dağları ve çevresi (Ekvador,peru), mokamba, Gürcistan ve Kazakistan’dır. Buralarda insanların 120 yaşına kadar sağlıklı olarak yaşadıkları, hatta o yaşlarda çocuk sahibi oldukları hatta hiç kimsenin yetişkin hastalıkları tanımadan yaşadıklarını tespit etmişlerdir. Buralarda yaşayan bu genç ihtiyarların sağlıklı ve uzun yaşam sırlarının, buzullardan gelen bol miktarda oksijen ve iyonize mineraller içeren alkali yapıdaki canlı su olduğu sonucuna varmışlardır.

ŞAIR EBUZER ÖZKAN