UNUTULAN, ÖZLEDİĞİMİZ VE KAYBETTİKLERİMİZ    
                
 KAYBETTİĞİMİZ BELEDİYEMİZ MECLİSİ ESKİ ÜYELERİ VE AMİRLERİ
Dinar Belediyesinde görev yapan eski birim amirleri ve Meclis Üyelerinden 1930’lu ve 1940’lı yıllarda görev yapan büyüklerimizden arşivimde olan fotoğraflara bakarsak çok eski yılların hatırasından tanıdıklarımızın tamamı fani dünyaya göç etmiş olduklarını gördüm. Örneğin 1947 hatırası olan Rahmetlilerin hatırasına bakın: Ayakta soldan itibaren1947-1951 Belediye meclis üyeleri ayakta Soldan 1-Mehmet Aksoy,2-Adnan Kurtcepe,3-A.Refik Aydın,4-Şerif Emeksiz,5-Ahmet Çağlar,6-Nadir Emekli,7-Halil Yüksel,8-,Hilmi Çağlar,9-Mehmet Gürcan,10- Mehmet Ali Kılıç,11-B.Ali Veziroğlu,12-M.Ali Uysal,13-Halil Kitiş,14-Mahmut Kitiş görülüyor.
14 Değerli büyüklerimizin her biri Dinar için çalışmış ve unutulmayacak birer İZ bırakmışlardır. Acaba bu unutulanları kaç kişi hatırlayıp anıyor? Allah hepsini cennetine kabul etsin rahmetler diliyorum. Aşağıdaki diğer bir hatırayı inceleyelim. Resimde Dinar Belediyesinin 1930/40’lı yıllarının  Belediye memurları: Ayaktakiler: Tahsildar Mehmet Ertekin, Zabıta Şerif çavuş, Zabıta Mustafa Kitiş (Molotof), Zabıta Musa Kazım,Bel. Me.Rasim Demirkan. Oturanlar: Necip Baylı, Mehmet Akalın, Muhasip Mustafa Öztürk (eski  M.vekilimiz) —Muhasip Ali Kaynak, Belediye İnşaat Kalfası Uluborlulu Mehmet Usta görülmektedir. Dikkat edersek üç tane zabıta ekibi var. Diğerleri varsa dışarıda görevde olabilir çünkü kırklı yıllarda babam da zabıta memuruydu. İbrahim t bambaşkaydı. Bu konuya yeni kitabımda yer vereceğim. Siyaset öyle bir şeydi ki Kalkan, İbrahim Uslu, Tahsin Öcal hatırladıklarımdan birkaçı. Dinarda siyasi hangi partinin adayı başkanlık koltuğuna oturdu mu birim amirlerinin yerleri değişirdi. Ben çok iyi hatırlıyorum babam (Eskiler Kalkanoğlu olarak tanır)Zabıta amiriyken elinde çanta tahsilat memurluğu, bazen işçi çavuşu, rusun memuru gibi görevler yaptığını çok iyi hatırlıyorum.Bu resimdeki on kişinin de ve resimde olmayan diğer personellerimizin elbette bıraktığı İZ’ler vardır.Mesela benim çocuk yaştayken hatırladığım topal tellal vardı.Belediye yayın aracı olmadığı için mi bilmiyorum belediye önünde açık artırmalarda o bağırırdı(3lira-5 lira yok mu artıran misali).Çokları unutuldu aslında anlamsız birçok sokak isimlerine bazı kişilerin isimleri verilebilir.Hiç olmazsa sokağında yaşayanlar hatırlarlar.
Altda diğer hatıralar 1977 ve  1980’lerin hatırasıdır.Rahmetli Kadir Veziroğlu ağabeyimizi Dinar başkanlık koltuğuna oturtmuştu.Resimde Tansa alışveriş mağazamız onun eseridir.Onu  görevlilerle birlikte görüyorsunuz.Ne  yazık ki o lanet darbe yüzünden 980 de başkanımızı görevden aldılar.Darbe siyasilere değil onları seçenlere yapılıyor.Olan vatandaşa oluyor.İyi ki şu feto darbesi gerçekleşemedi.Tüm siyasetçilerimiz kurtuldu.Burada Kadir Ağabeyimi de rahmetle anıyorum.Bakın 1984-1989 BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ görevi yapan bu büyüklerimizi tanıyalım.;Soldan Sağa Oturanlar1-Mesut Acar,2-Nail Bayramoğlu,3-Ramazan Demirayak4-Başkan Yaşar Yener  Emeksiz,5-Ahmet İpek,6-İsmet Kitiş, ARKADA AYAKTA  sol başta- 1-Kemalettin Gürpınar,2-Nusret Ülker,3-Alirıza Uçman,4-Nuri Orhan,5-Mustafa Altıparmak,6-Hikmet Altıntaş,7_Şahin Otursun,   VE  iki kişi (14-Adnan Aytürk,15-İsmail Atalay FOTOĞRAFTA YOKTUR mazeretleri nedeniyle o gün gelmemişler) Büyüklerimizin bazıları hakkın rahmetine kavuştu.Kalanlara Allah uzun ömürler versin. (NOT: HER 5 YILDA BİR MEMUR FOTOĞRAFLARI ÇEKİLİP ARŞİVE KONSA GELECEĞE HATIRA OLUR)


1947-1951 Belediye meclis üyeleri ayakta Soldan 1-Mehmet Aksoy,2-Adnan Kurtcepe,3-A.Refik Aydın,4-Şerif Emeksiz,5-Ahmet Çağlar,6-Nadir Emekli,7-Halil Yüksel,8-,Hilmi Çağlar,9-Mehmet Gürcan,10- Mehmet Ali Kılıç,11-B.Ali Veziroğlu,12-M.Ali Uysal,13-Halil Kitiş,14-Mahmut Kitiş



F 174=1980  Soldan sağa 1-Kazım Başçavuş,2-Abdil Özdemir,3-Kadri Veziroğlu,4-Tokay Yılmaz,5-..?



2-Resimde Dinar Belediyesinin 1940’lı yıllarının  Belediye memurları: Ayaktakiler: tahsildar Mehmet Ertekin, zabıta Şerif çavuş, Zabıta Mustafa Kitiş (Molotof), Zabıta Musa Kazım, Me.Rasim Demirkan. Oturanlar: Necip Baylı, Mehmet Akalın, Muhasip Mustafa Öztürk (eski  M.vekilimiz) —Muhasip Ali Kaynak, Belediye İnşaat Kalfası Uluborlulu Mehmet Usta görülmektedir.  (NOT: HER 5 YILDA BİR MEMUR FOTOĞRAFLARI ÇEKİLİP ARŞİVE KONSAYDI)



3=1984-1989 BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ; Soldan Sağa Oturanlar1-Mesut Acar,2-Nail Bayramoğlu,3-Ramazan Demirayak4-BaşkanYaşar Yener  Emeksiz,5-Ahmet İpek,6-İsmet Kitiş, ARKADA AYAKTA SOLbaaşta- 1-Kemalettin Gürpınar,2-Nusret Ülker,3-Alirıza Uçman,4-Nuri Orhan,5-Mustafa Altıparmak,6-Hikmet Altıntaş,7_Şahin Otursun,   VE  iki kişi (14-Adnan Aytürk,15-İsmail Atalay FOTOĞRAFTA YOKTUR)