1984

UNUTULAN , ÖZLEDİĞİMİZ VE  KAYBETTİKLERİMİZ
Bu yazı dizimde okuyucularımıza UNUTULAN ÖZLEDİĞİMİZ VE KAYBETTİKLERİMİZ başlıklı bir yazı dizisine başlayarak sizlere bir zamanlar Dinar’da gerek yaşantısıyla, gerek yaptıkları işleri ve bıraktıkları eserleriyle adının unutulmayacağı, daima anılacağı vefat etmişse Allah ganigani rahmet eylesin, yok yaşıyorsa Allah sağlıklı-mutlu uzun ömürler versin dualarıyla yad edeceğimiz kişileri kaleme alarak unutulmamasını hatırlamamıza yardımcı olacağım.
İlk yazımı bir zamanlar Halk Kütüphanemizde kütüphane müdür vekilli görevini yaparken Dinar’a modern bir kütüphane binası kazandırmak için (Gerçi uğraşım boşa çıkmadı ve kulakları çınlasın eski genel müdürüm Hasan Duman Beyin de katkılarıyla şu anda başka amaçlar için boşaltılıp halen boş bırakılmış ) bodrumlu 3 katlı binayı kazandırmıştım. Kütüphane Yaptırma Derneği yönetimi ile boş şişe toplama, kağıt toplama kampanyaları açarak ve bağış toplayıp elde ettiğimiz ücretle binamızı kazandırmıştım. Allah katkısı olanlardan ve emeği geçenlerden razı olsun. Özellikle o zamanın ANAP Millet Vekilimiz Hamdi ÖZSOY ‘a minnet ve teşekkürlerimi sunarım. Kendisi valilik tüzel kişiliğinde olan arsanın alınmasını sağlamıştı da bu binayı öyle kazanmıştık. İşte bu uğraşlarım zamanında topladığım sekalık kâğıtlar içinde bana göre önemli bazı kâğıtları ayırıp bir gün lazım olur düşüncesiyle arşivimde saklıyordum. Dolabımı düzenlerken bazıları dikkatimi çekti ve bunları kullanarak bu yazı dizime başlamayı ve meraklı okuyucularımıza aktarmayı düşündüm. Bilmem ilgisini çekip ilgilenen olur mu?
Hamdi Beyi unutmadık. Yaptıklarını hatırlarsak benim için en önemli hizmetinden biri kütüphaneme modern bir binamızı kazandırmamıza katkısının olması, ikincisi o zaman sulama zorunluluğu yaşayanlara su lama kanallarının kazandırılması, Bir diğeri o yıllarda şoförlerimizin illallah çektiği daracık ve kullanışsız bir ulaşım yolu olan Dinarın giriş-çıkış anayolunun genişlettirilerek çift yol yapılması. Karayollarımızın kum ihtiyacını görmek için Eldereye ocak kurdurulması.
Diğer hizmetlerini saymayacağım onları hazırlayacağım yeni çalışmam olan DÜNDEN BU GÜNE DİNAR’DA SİYASET kitabımda göreceksiniz. İki dönem Milletvekilliğinde Dinar’a hizmetlerinden benim burada saydığım bu üç dört’ünden başka neler var kitapta göreceğiz.
Hamdi Beyi unutmadık. Unutmayacağız da. Bizler ve gelecek nesil de Dinar’a hayırlı bir çivi çakan olsa bile asla unutmayacaktır.
Özledik! Son iki dönem görev yapan Millet Vekilimiz Hamdi Özsoy’dan sonra yıllar birbirini kovaladı seçimler yapıldı bir türlü Dinar’dan yeniden seçilerek meclise gönderemediğimiz temsilcimiz Milletvekilimizi ÖZLEMİŞTİK.
Seçilecek sırada olmaması veya yeterli oy toplanmaması bizi yıllarca mahrum bırakmıştı. Son seçimlerde özlem bitti ve yeniden Milletvekilimize kavuştuk. Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili olarak Dinarın bir evladı olan Av. Ali Özkaya’yı en nihayet milletvekilimiz olarak meclise gönderdik. Şimdi dua ediyoruz Kaybettiklerimiz sınıfına girmesin. Yapacaklarıyla onu da unutmayalım. Yeni nesillere onun yaptıklarını, hizmetlerini anlatalım.
Başarılı, sağlıklı çalışmalar sayın vekilimiz ALİ ÖZKAYA.
(Gelecek Yazım:DEDEOĞLU UN FABRİKASI  ve Hacı Mustafa Dedeoğlu)

AYHAN KALKAN