Yerden Isıtma Borusu Nedir? Neden Kullanılır?

Yerden ısıtma borusu sistem içerisinde bulunan yerin içindeki sıcaklık kaynaklı oluşabilecek kayıpların zemin betonu içerisinde yerleştirilmiş haldeki borulardır. Bu borular aracılığıyla bir ısı kaynağı da kullanılarak ısıtma enerjisinin zeminin alt kısmına eşit olacak şekilde yayılmasıyla alanın ısıtılmasını sağlayan sistem için kullanılan addır.

Yerden ısıtma borusu 1990’lı yılların ardından kullanılmaya başlanarak alanı geniş olan mekânların radyatörlerinin tam olarak verimli bir şekilde ısıtma sağlayamaması yüzünden popüler hale gelmiştir. Çoğunlukla büyük alanlarda kullanılsa da küçük alanlarda da birçok avantaj sağladığından tercih edilme nedeni olmuştur.

Yerden Isıtma Borularında Döşeme

Yerden ısıtma borusu ile ilgili nasıl döşendiğinin kavranabilmesi için öncelikli olarak yerden ısıtma borusunun kaç metre döşendiğini anlamak gerekir. Alanda yapılacak ölçüler yerden ısıtma borusunun metre oranını ortaya çıkarır. Tüm yerden ısıtma sistemlerinde en çok önem gösterilen konu ısı yalıtımının kalitesidir.

Boruların döşenmesini hızlandıran ve ısı yalıtımının çok daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlayan bazı modülasyon panelleri bulunur. Yerden ısıtma boruları ile ilgili detaylı bilgiye https://desenerji.com/yerden-isitma-borusu/ linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi