Yeni Trend Havuzlu Villa: Kiralık Villalara Olan İlgi Katlandı

Tatilde villa kiralamayı tercih edenlerin sayısı, pandemiyle birlikte ciddi oranda arttı. Kiralık villa bulma konusunda birçok kişinin tercihi ise güvenilir villa kiralama platformları oldu. En iyi villa kiralama siteleri içinde gösterilen hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, kiralık villa trendine dair önemli açıklamalar yaptı. Korkuç’un röportajında paylaştığı veriler, tatil villalarına olan ilginin ne düzeye geldiğini gösterdi.

Otel yerine villa tercih ediliyor

Kiralık villada tatil, özellikle kovid-19 pandemisinin ardından kalabalık bir ortamda tatil yapmak istemeyenlerin imdadına yetişti. Villa kiralamayı tercih edenlerin en önemli nedenlerinden biri, sosyal mesafe açısından bir risk olmaması ve hijyen standartlarının yüksekliği. Tatil villaları konusunda geniş bir portföye sahip güvenilir villa kiralama sitesi HelloVillam’ın kurucusu Sercan Korkuç, yazlık villa kiralamaya olan ilginin arttığını ifade ederek, “Tatil villalarında Muğla ve Antalya başta olmak üzere İzmir, Aydın, Sakarya, Bursa gibi birçok şehirden yüzlerce ilanı listelediğimiz platformumuzda, ilginin giderek tırmandığını görüyoruz. Öyle ki, geçtiğimiz sene, bir önceki yıla göre tatil villalarına olan talep yüzde 200’den fazla arttı. Bu artış, son birkaç yılın en büyük artışı oldu.” dedi. Hemen villa kiralamak istiyorum diyenlerin, anında yüzlerce farklı alternatifi listeleyebildiği platform, en güvenilir villa kiralama siteleri içinde gösteriliyor.

‘Güvenilir villa kiralama sitelerini tercih edin’

Sercan Korkuç, en iyi villa kiralama sitesi olarak gösterilen platformda, tatil için ucuz kiralık villa arayanların günlük ya da haftalık havuzlu, jakuzili ve bahçeli villa seçeneklerine erişebildiğini ifade etti ve “Otel ya da pansiyon gibi tatil alternatiflerine göre, kiralık villa her geçen gün daha da öne çıkıyor. Yemeğiniz, havuz ya da diğer olanaklar, manzaranız, bir tatilden beklentileriniz diğer insanlardan farklı olabilir. Ailenizle, dostlarınızla size özel bir ortamda kalmak isteyebilirsiniz.” dedi. Son yıllarda zaman zaman basında yer bulan, tatil rezervasyonlarında yaşanan mağduriyetlerle ilgili olaraksa, sadece belgeli, güvenilir villa kiralama platformlarının tercih edilmesi gerektiğini belirten Korkuç, “Güvenilir villa kiralamak istiyorsanız, villa kiralama sitesinin yasal olarak bir TÜRSAB belgesi olup olmadığına bakmalıyız.” dedi.

Türkiye’de farklı alanlarda faaliyet gösteren binlerce seyahat, konaklama platformu, online hizmet verdiği sitelerinde yetki belgelerini göstermek zorunda. HelloVillam da, yetkili bir acente olarak hizmet veriyor.

Hangi villalara talep fazla?

Yazlık tatil villalarında çok geniş bir skala söz konusu ve HelloVillam’da evcil hayvan sahipleri için evcil hayvan kabul eden villalar, geniş aileler için çocuk havuzlu villalar yer alıyor. Muhafazakar villaların, balayı villalarının da yer aldığı platformda doğa içinde, lüks ve denize sıfır birçok tatil villası alternatifi var.

Tatil villalarının herkese hitap eden yönleri olduğunu belirten Sercan Korkuç, “Huzurlu bir tatil arıyorsanız doğa içinde, merkezden uzak konumda bir villa seçmelisiniz. Daha hareketli bir ortam arıyorsanız, merkezi noktalara yakın bir villa seçmelisiniz. Aradığınız sunan, havuz, bahçe ya da jakuzi gibi donanımlara sahip villalar size kusursuz tatil deneyimini yaşatabilir.” dedi.

2021’de tatil sezonunda villaların çok ilgi gördüğünü ve önceki yıla göre 2 kata varan oranda talebin yaşandığını belirten villa platformu kurucusu, 2022 için tatil planları yapanları da uyardı ve “2022 sezonunda villa tatili yapmak isteyenlerin şimdiden planlarını netleşirmelerini ve erken rezervasyon yapmalarını öneririm.” dedi.

Haber Kaynağı: https://www.gursesgazetesi.com/yasam/kiralik-tatil-villalarina-olan-ilgi-yuzde-200-artti-h81921.html

Editör: Haber Merkezi