Sosyal Konut Hak Sahiplerine teslim edildi

Genel Müdürlüğümüz ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokoller çerçevesinde uygulanan Sosyal Konut Projesi kapsamında Adıyaman ve Hatay illerinde inşa edilen toplam 720 sosyal konutun hak sahibi belirleme ve daire eşleştirme kura törenleri gerçekleştirildi.

Adıyaman Valisi Sayın Nurullah Naci KALKANCI’nın ev sahipliğinde düzenlenen törene milletvekilleri ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri iştirak etti. Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcımız Sayın Mustafa TARLACI’nın katıldığı törende 472 sosyal konut hak sahiplerini buldu.

Sosyal Konut Projesi kapsamında bir diğer hak sahibi belirleme ve daire eşleştirme kura töreni Hatay ili Hassa İlçesinde gerçekleştirildi.

248 hak sahibinin belirlendiği törene Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcımız Mustafa TARLACI, yaptığı konuşmada

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu (SYDTF) kaynakları ile yürütülen “Sosyal Konut Projesinde” 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza yönelik, geri ödemeli olarak sosyal konut yapımı hedeflenmiş olup hâlihazırda ülke genelinde 31.277 konutun teslimi tamamlanmıştır.

Genel Müdürlüğümüzce ayrıca “Sosyal Konut Projesinin” yanı sıra “Barınma Yardımları” kapsamında “Ev Yapım - Onarım” programı yürütülmektedir.

İhtiyaç sahibi Aileler güle güle otursunlar.

En büyük hayır ve mutluluk bir ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gidermektir.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Bu program ile birlikte oturulamayacak derecede eski bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç kişilere evlerinin bakım ve onarımı için ayni veya nakdi olarak destek sağlanırken fayda sahibi vatandaşlarımızın sağlıklı ve sıcak bir ortamda hayatlarını idame ettirmeleri hedeflenmektedir

Editör: Haber Merkezi