SEO Sürecinde Fark Yaratmak İçin Simur Digital Doğru Seçim

İnternetin dünyanın dört bir yanında giderek daha yoğun bir şekilde kullanılmasına bağlı olarak pek çok firma her tür faaliyetini dijital ortamlarda sürdürmeyi tercih etmektedir. Sektör fark etmeksizin rekabetin her alanda çok hızlı artması sonucunda rakipleri karşısında fark yaratmak isteyen işletmeler, web sitelerinin görünürlüğünü artırmak için arama motoru optimizasyonu olarak da bilinen SEO çalışmalarından yararlanmaktadır. Ticari faaliyetlerini internet üzerinden yürüten ya da destekleyen işletmeler için internet ortamındaki görünürlüklerinin artması en önemli konulardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu amaçla web sitesi sayfalarının arama motoru kriterlerine uygun bir hale getirilmesi ve web sitelerindeki her bir ögenin SEO süreci kapsamında yapılandırılması gerekmektedir. Bu sürecin titiz bir şekilde yürütülmesi, elde edilecek başarı üzerinde doğrudan etkili olduğundan profesyonel destek alınması gerekmektedir.

SEO hiç tartışma gerektirmeyen bir şekilde son yılların en popüler kavramlarının başında gelir. SEO web sitelerinin arama motoru kriterlerine uygun hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen optimizasyon çalışmalarını başlayan kapsamlı bir süreç olarak tanımlanabilir. SEO dijital pazarlamanın alt dallarından biri olarak uzun vadeli çalışmalar ile sonuç alınması mümkün ve yüksek yatırım getirisine sahip bir alan olma özelliğine sahiptir.

Simur Digital alanının uzman isimlerinden Atalay Sıdar tarafından kurulmuş bir SEO ajansı olarak hizmet vermektedir. Profesyonel ekibiyle Simur Digital iş ortaklarına ait web sitelerinin arama motoru kriterlerine uygun bir hale getirilmesi amacıyla en doğru stratejileri oluşturur, rakip analizlerini yapar ve en etkili sonuçların alınabilmesi için web sitelerinde gerekli revizeleri gerçekleştirir.

Simur Digital bu amaçlar doğrultusunda iş ortaklarının taleplerine göre, web sitelerinin belirli anahtar kelimelerde yapılan kullanıcı sorgulamaları sonucu arama motoru sonuçlarında üst sıralarda listelenmesi ve dönüşüm oranının artırılması için optimizasyon çalışmalarını yürütür. Uzman kadrosu ile söz konusu çalışmaları gerçekleştiren Simur Digital iş ortaklarına pek çok farklı konuda çözüm sunar ve web sitelerini bu doğrultuda optimize eder.

Simur Digital iş ortaklarına ait web sitelerinde belirlenen hedeflere göre profesyonel yol haritaları ve stratejiler belirler. Kaliteli ve üst düzey optimizasyon çalışmalarını gerçekleştirir. Bu sayede Simur Digital’in iş ortakları, gerçekleştirilen kaliteli çalışmalarla en etkili sonuçları elde eder ve sürekli olarak kendini güncelleyen arama motoru algoritmasına en hızlı şekilde ayak uydurmayı başarır. Diğer bir değişle Simur Digital tarafından verilen hizmetler arama motoru optimizasyonu süreçlerine dair tüm adımları kapsama özelliğine sahiptir.

SEO Nedir?

SEO çalışmaları web sitelerinin organik arama sonuçlarında doğru kişilere gösterilmesini sağlamak amacıyla yapılır ve SEO çalışmaları sonrasında web sitelerinin organik trafiğinde önemli ölçüde artış yaşanır. Diğer yandan SEO çalışmaları Google Adwords çalışmaları ile birlikte yürütülmelidir. Bunun nedeni Google AdWords reklamları için organik veriler kullanılmasının maliyeti düşürebilme olasılığıdır. Bu kapsamda Google AdWords üzerinden yapılan harcamalar anahtar kelimelerin organik verilerdeki performansı değerlendirilerek şekillendirilebilir.

SEO çalışmaları sayesinde Google arama motoru web sayfalarını en doğru şekilde endeksleyebilir ve kullanıcıların aradıkları sayfalarda en doğru şekilde erişmesini sağlayabilir. Kullanıcı deneyimi ile web sitesini ziyaret eden her bir kullanıcının, bu ziyaret sırasında yaşadığı deneyimin iyileştirilmesi ve satış dönüşümlerinin artırılmasına yönelik yöntemler uygulanır. Bu yüzden SEO çalışmaları ile UX çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi gerekliliği göz ardı edilmemelidir.

Sağladığı tüm faydalara karşın SEO bir anda uygulanıp bitirilecek bir çalışma değildir. Tam aksine SEO zaman gerektiren kapsamlı bir çalışma sürecidir. SEO çalışmaları uygulanan web sitelerinde genellikle ilk altı aylık süre içerisinde olumlu bir trafik artış meydana gelmeye başlar. Bununla birlikte arama motoru optimizasyonu çalışmalarının belirli bir süresi olmadığını belirtmek gerek. Çünkü Google sürekli kendini günceller. Buna bağlı olarak web sitelerinin uyması gereken arama motoru kriterleri de sürekli olarak değişir. Web sitelerinin arama motoru sıralamalarındaki yerlerini yükseltmek ve korumak için bu gelişmeleri takip etmeli ve uygun çalışmalar gerçekleştirilmelidir.

Organik Trafik Nedir?

İnternet kullanıcılarının arama motorlarında gerçekleştirdiği sorgulamalar sonucunda web sitelerinin reklamsız bir şekilde listelenmesi sonucu meydana gelen tıklamalara organik trafik adı verilir. Organik trafiğin yüksek olması web sitelerinin potansiyel hedef kitlelerine erişebilirliğini artırır ve bu artış dönüşümlere de otomatik olarak yansır.

Bu nedenle başta e-ticaret siteleri olmak üzere dijital ortamlarda kullanıcılarına ulaşmayı hedefleyen her web sitesi için organik trafik giderek daha önemli bir hale gelmektedir. SEO ajansı web sitelerinin potansiyel hedef kitlelerine çok daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşması ve dönüşümlerini artırması için gereken çalışmaları gerçekleştirir.

Web sitelerinin organik trafiğinin artması, kullanıcı dostu bir görünüm sağlanması ve arama yapan internet kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak kadar hızlı ve kaliteli bir web sitesine sahip olunması için deneyimli ve profesyonel bir SEO ajansı ile çalışılması zorunludur. SEO ajansı tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucu web sitelerinin performansının yükselmesiyle birlikte pek çok fayda sağlanır.

Editör: Haber Merkezi