Rüyaları Süsleyen Beştaş Pırlanta

Evlilik yıl dönümleri, doğum günleri ve doğum gibi hayatın önemli anlarında erkeklerin kadınlara hediye olarak aldığı beştaş pırlanta bir kadına verilen en özel hediyelerden biridir. İhtişamı, görkemi, zarafeti ve manevi anlamı ile kadınların gözünü kamaştıran ve diğer hediyelerden bu özellikleri ile sıyrılan önemli bir hediyedir.

Alyans yüzüklere alternatif olarak da kullanılan beştaş pırlanta, her kadının rüyalarını süsleyecek bir görkeme sahiptir. Pırlantanın tarihçesine baktığımızda 11. yy da bir Macar prensin tacında elmas kullandıktan sonra elmas gelenekselleşip günümüze kadar gelmiş ve popülerlik kazanmıştır. Elmasın sonsuz aşkın, evliliğin, mutluluğun sembolü olarak kullanılması ise 15. yy da Avusturya arşidükü Maximilian’ın nişan yüzüğü olarak elması kullanması ile olmuştur.

Peki günümüzde bu kadar değerli olan ve özel anları taçlandıran bu pırlantanın gerçek olmadığını nasıl anlayabiliriz? Öncelikle pırlantanın dikkatli bir şekilde camın içine bırakılması gerekir. Değerli taş dibe çöktüğünde pırlantanın gerçek olduğu çıkarımını yapabiliriz. Eğer ortalarda, altında veya suyun yüzeyinde yüzerse pırlanta sahte diyebiliriz. https://www.lizaypirlanta.com/pirlanta-bestas-yuzuk sitesinden çeşitlerimizi inceleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi