PERKOTEK Kartlı Geçiş ve Bariyer Sistemlerinde Kurumsal Çözümler!

Hayatın her alanında etkin kullanımına rastladığımız kartlı geçiş sistemi güveliğin sağlanması ve iş takibinin yapılması gibi pek çok konuda avantajlar sağlar. Yen nesil sistemler ile geliştirilen ve kullanım alanı oldukça genişleyen bu sitemlere Perkotek güvencesiyle sahip olabilirsiniz. Belirlenen alanlara giriş ve çıkışların kontrol edilmesi ve güvenliğin sağlanması açısından önemli sitemler olan kartlı geçiş sistemleri, gelişen teknoloji sayesinde çok daha ileri bir seviyeye ulaşmıştır.

Otoparklar, iş merkezleri, fabrikalar veya diğer birçok alanda araç giriş çıkışlarında güvenliğin sağlanması için kullanılan otopark bariyerleri ve çoğu zaman pratik kullanımı ile kalabalıkların yönlendirilmesi ve geçişlerinin engellenmesi için kullanılan akordiyon bariyer sistemleri gibi pek çok güvenlik seçeneğine tek bir güvenilir adresten ulaşabilirsiniz.

Modern Kartlı Geçiş Sitemleri ve Özellikleri

Kartlı geçiş sistemleri günümüzde gelişen teknoloji sayesinde birçok alternatife sahip olmuştur. Bu alternatifler sınıflandırılırken sahip oldukları donanım özellikleri dikkate alınmaktadır. Kartlı geçiş sistemlerinde tercih edilen alternatifler ve başlıca özellikleri ise kısaca şöyledir:

• Standalone kartlı geçiş sistemi

• Offline Kartlı Geçiş Sistemleri

Doğrudan bilgisayar bağlantısıyla veya direkt olarak kendi hafızasına kayıt yapabilen sistemler tercih edilebilir. Kullanım alanlarına göre Perkotek güvencesiyle birçok kartlı geçiş sistemi arasından taleplerinize en uygun cihazları tercih edebilirsiniz

Güvenlikte Çığır Açan Yeni Buluşlar

Günümüzde güvenlik eskiye oranla daha çok önem kazanmaktadır. Bunun nedeni gelişen teknoloji ve önüne geçilemeyen hırsızlık olaylarıdır. İnsanlar artık her ne olursa olsun beyinlerine koydukları üstün teknoloji sayesinde her duvarı geçip yeni bir şeyler yapmaya devam etmektedirler. İşte bu olaylar yüzünde insanoğlu bu gibi olayların önüne geçmek için yeni güvenlik sistemleri oluşturarak insanların daha temkinli olmasını sağlamaktadır. İşte bu yeni teknolojik ürünlerden bir tanesi de yeni programlanmış olan parmak okuyucu cihazlardır.

Parmak izi takip sistemi adı verdikleri bu cihazlar insanların özel veya iş alanlarında olsun kendini dış tehditlere karşı korumak için başvurdukları bir alandır. Bu işlem kişinin önceden parmak izi taraması yapıldıktan sonra kişiye özel yapılan sistemdir. Bu uygulamalar genellikle iş yerlerinde işverenin kendi iş yerinde personellerine özel yaptığı kollu bariyer veya kişinin sosyal hayatında bankalarda, özel mülk alanında veya yaşadığı yerin güvenliğinde kullandığı bir güvenlik sistemidir.

Parmak izi takip sistemi oldukça gelişmiş bir sistemdir. Bu sistem sayesinde insanlar içleri rahat bir şekilde işyerlerine veya diğer özel işlerini yapmaktadırlar. Parmak izi okuyucu bu sistem banka para çekme yerlerinde, apartman kapı güvenlik sisteminde, işyerindeki güvenlik sisteminde ve kişinin kendine özel olan yaşam alanındaki kapı kolu sisteminde ve de en önemlisi çelik kasa sistemlerinde kullanılmaktadır. Bunu ve daha fazla bilgi almak ve güvenlik sistemlerindeki diğer alanlarımızı takip etmek isterseniz sizleri sitemize bekleriz.

Zaman Kontrol Sistemlerinin Kullanım Nedenleri

Özellikle iş yerlerinde kullanılan zaman kontrol sistemleri her kurumda daha da kullanımı yaygınlaşmaya başlamaktadır. Bu sistemin kullanılması için insanların ellerinde kendilerine ait kartlar bulunmaktadır. Bu kart ile cihazlardan geçişlerinde ad, soyad, giriş ve çıkış saatleri kaydedilmektedir. Kullanılmasının amacı giriş çıkışların kontrol altına alınmasıdır. İş yerlerinde bazı insanlar mesaiye kalmaktadırlar. Bu sistemde kimin kaçta girdiğini, mesaiye kaldığını, mesaiden kaçta çıktığının bir göstergesidir.

Ayrıca işe gelmeyen ya da geç gelen kişilerinde kayıtları tutulmaktadır. Cihazlarda olan bilgiler bilgisayar ortamına özel programlarla atılmakta ve takip sistemi de bu şekilde kolaylaşmaktadır. Zaman kontrol sistemleri arasında yaygınlaşan diğer sistemler arasında yer alan yüz tanıma, parmak izi okuma da günden güne yaygınlaşmaktadır. Hepsinin kullanım alanları farklılıklar gösterebilmektedir. Bu nedenle iş yerine uygun olanların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu sistemlerin kullanılmasının en büyük amaçlarından birisi yolsuzlukların önüne geçilmesinin sağlanabilmesidir. İş yeri ya da bu Perkotek cihazın kullanıldığı yerde ortaya çıkan bir sorunda saat taraması yapılabileceğinden kimin sorunlar alakasının olup olmadığı daha kolay tespit edilmektedir.

Günümüz koşullarında yaygınlaşan bu sistemlerin her yerde kullanılması neredeyse zorunlu hale getirilmiştir. Parmak izlerinin, giriş-çıkışların kontrolü sayesinde birçok olay aydınlatılmıştır. Sizin de bir iş yeriniz varsa ve personel sayısı fazlaysa takibini yapabilmek için size ve iş yerine en uygun sistemin kurulması için daha fazla zaman kaybetmemelisiniz.

Editör: Haber Merkezi