Sizler için hazırladığımız bu rehberi okuduktan sonra hemen Paris uçak bileti alıp bu güzel şehri ziyaret etmek isteyeceksiniz.

Fransa'nın başkenti Paris asla şüphesiz Avrupa'nın ve dünyanın en popüler dinlence destinasyonlarından biri. Başta Eyfel Kulesi olmak suretiyle oldukça sayıda efsanevi esere ve müzeye ev sahipliği icra eden şehirle ilgili muhtemelen daha ilkin duymadığınız ilgi çekici gerçekleri öğrenmeye ne dersiniz?

1- Dünyada onlarca Paris var!

En bilineni elbet Fransa'nın başkenti Paris sadece dünya üstünde bu isimle anılan 40'a yakın kent var. Üstelik bunların bazıları Panama ve İsveç şeklinde pek akla gelmeyecek ülkelerde. İlk olarak en ünlüsüyle başlamış olalım diyenler için Paris tayyare biletleri burada.

2- En eski köprü ne kadar eski olabilir?

Şehrin ve dünyanın en eski köprülerinden önde gelen ThePontNeuf günümüzden yüzlerce yıl ilkin şu demek oluyor ki tam olarak 1607 senesinde açıldı. Bugün Paris'te nehrin üstünden geçen birçok köprü var sadece aralarında en eskisinin hangisi bulunduğunu artık biliyorsunuz ki! Şehirle ilgili daha çok data ve ipucu isterseniz, Paris kent rehberimiz için derhal tıklayın.

3- Malum ilk adı Lutetia

Milattan ilkin 3. yüzyılda kurulan Paris'in o dönemlerde malum adı Lutetia. Sonraki yıllarda gitgide gelişerek dünyanın en büyük metropollerinden önde gelen kent Paris olarak anılmaya başlandı.

4- Yüzlerce heykel var!

Paris'e gelenleri en oldukça şaşırtan şeylerden biri de şehrin neredeyse her yerinin heykellerle dolu olması. Peki, tam olarak kaç tane derseniz, şehirde minimum 1.803 heykel olduğu biliniyor.

5- Parklardan park beğen!

Paris'te sayıları fazla olan bir şey daha var ise o da yeşil alanlar. Şehirde toplamda 450'nin üstünde park ve bahçe var. Bu da Paris'in adeta büyük bir parkın içine kurulmuş şeklinde görünmesini sağlıyor.

6- Filmlerin ve reklamların baş kahramanı!

Paris bir tek turistlerin değil, film ve reklam yönetmenlerinin de gözdesi. Şehirde her gün 10'dan fazla film yada reklam çekilmiş olduğu tahmin ediliyor.

7- Dünyanın en geniş metro ağlarından biri

Toplamda 300'den fazla istasyonu ile Paris metrosu yeryüzünün en geniş 4 metro ağından birine haiz. Şehirde metroyla dolaşırken görebileceğiniz mühim bölgeler Paris'te gezilecek bölgeler galerimizde.

8- Şehrin en uzun caddesi Rue de Vaugirard

Paris'te oldukça sayıda cadde, sokak ve bulvar var. Bunların en uzunu toplamda 4.3 kilometre uzunluğa ulaşan Rue de Vaugirard. Şehrin en kısa caddesi ise bir tek 6 metre uzunluğunda.

9- Saymakla bitmeyen ağaçlar

Şehirde 500 bine yakın ağaç var. Doğrusu Paris hem yeşillik hem de oksijen mevzusunda son aşama varlıklı.

10- Dünyanın en fazla ziyaret edilen yeri!

Rekorların şehri Paris dünya üstünde en fazla ziyaretçi çeken yapının da bulunmuş olduğu yer. Notre-Dame Katedrali her yıl 14 milyonun üstünde ziyaretçiyle rekora koşuyor.

Hadi hemen Paris uçak bileti alıp bu güzel yapıyı ziyaret edin.

Editör: Haber Merkezi