Özgün İçerik Neden Önemlidir?

Makale yazımı sırasında içeriklerin özgün olması sitenin tercih sebebi olması bakımından büyük önem taşıyor. Kopya ile yazılmış bir metin içeriği sitenin tıklanma sırasında geride kalmasına sebep oluyor. Ancak özgün olan içerikler her zaman için en üst sıralarda görünür oluyor. Bu bakımdan makale yazarken özgün içerik kullanmak gerekiyor. Özgün içerik kullanmak konulara uygun olan makale yazımında son derece kolay olurken site tanıtımı tarzındaki makalelerde ise birbirini tekrarlayan cümleleri kullanmak gerektirdiğinden tam anlamıyla özgün olamayabiliyor. Ancak bu durumda benzerlik söz konusu oluyor. Bu tarz durumlarda yazılar kopya olarak kabul edilmiyor. Textiff’e göre özgün içerik neden önemlidir ? sorusuna verilecek en doğru cevap senin saygınlığı ve prestiji açısından oluyor.

Makale Yazımında Özgün İçerik Ne Demektir?

Makale yazımında özgün içerik demek konuların baştan sona el ile yazılmış olması demektir. Aynı zamanda kopyala yapıştır sistemi ile herhangi bir metinden alınan bir cümlede yazının içerisinde bulunmamaktadır. Bu alanda Özgün içerik neden önemlidir ? sorusuna sitenin saygınlığını artırması bakımından denilebilmektedir. Ülkemizde ve dünya ülkelerinde son dönemlerde her konunun internet üzerinden araştırılıyor olması özgün içerik üreten kişilere de ihtiyacın artıyor olmasına sebep oluyor. Bu anlamda yazılacak konuya uygun olan düşüncelerin ve fikirlerin ifade edilmesi de büyük önem taşıyor. Kopya ile benzerlik birbirinden farklı anlamları ifade ediyor. Bir tanıtım sırasında benzerlik gösteren birçok cümle bulunabilirken, genel bir konuda ise birbiriyle benzeyen çok fazla cümle bulunmuyor.

Makalede Özgün İçerikler Neyi İfade Ediyor?

Makalede özgün içerik neden önemlidir ? Konusu bilgilerin güncel olması açısından da önem taşıyor. Özgün bir makale veya yazıda kişilerin fikir anlamında yapmış olduğu beyanlar anlık beyanları oluştururken kopyalayıp yapıştırmış oldukları cümleler eski bir ifadeyi ortaya çıkarıyor. Bu bakımdan özgün olmuyor ve hatta doğrulukları da tartışılır bir pozisyona giriyor. Bu anlamda doğru ve kaliteli bilgiler sunmak için özgün içeriklerin kullanılması gerekiyor. Kopya olan bir metin eski aylarda, günlerde, yıllarda ve hatta çok geçmiş bir tarihde dahi yazılmış olabiliyor. Bu bakımdan bu metnin kullanıldığı sitenin de itibarı sarsılıyor.

Makale Yazarken Özgünlük Kontrolü Neden Önemlidir?

Makale yazım kurallarında o dönemin tarihinden bahsedilmelidir. Yazı yeni olmalıdır. Kopyalayarak metne yapıştırılan bir ifadenin yeni yani özgün bir yazı olmama ihtimali vardır. Bu nedenle hiçbir site sayfasında özgün olmayan bir içeriği kullanmak istemeyecektir. İçeriğin google'da en üst sıralarda yayınlanması için yazının özgün olması şarttır. Düşünce ve fikirlerin aktarıldığı ya da tanıtım yazılarının tamamında özgün içerik kullanmak, yazının yeni bir yazı olduğunun da kanıtı niteliği taşır. Bu tercih hem içeriğin kalitesini hemde kullanıldığı web sitenin kalitesini ortaya çıkarır. Kopyala yapıştır yöntemiyle bir siteden metin almak, bu metnin kullanılacağı yeni siteyi itibarsız ve prestijden uzak bir site haline getirir.

Özgün İçerik Sağlamak

Makale yazımında özgün içerik sağlamak yazarların elindedir. Araştırılmış ve fikir beyan edilmiş bir yazı, kullanıldığı sayfayı arama motorlarında üst sıralara taşıyacaktır. Yazarların kendi tarz ve yöntemlerine göre makale yazarken, içerikleri özgün olarak üretebilir. Böylelikle ortaya özgün makaleler çıkar. Özgün makalede bir benzerlik durumu söz konusu değildir. Yazar, hazırlamış olduğu yazı içinde yalnızca kendi duygu, düşünce ve fikirlerini yazıya dökebileceği gibi bir kaynaktan edindiği bilgileri de kaleme alabiliyor. Özgünlük demek kişinin bildiğini, öğrendiğini, araştırdığını ve fikirlerini beyan etmesi ve bunu yazıya kendi elleri ile dökmesi anlamına geliyor.

Editör: Haber Merkezi