Otopark Bariyeri Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?

Birçok toprak sahibi için, otopark bariyerleri genellikle erişim kontrolü düşünüldüğünde akla gelen ilk şeydir. ANPR (Otomatik Plaka Tanıma) sistemleri, herhangi bir bariyere ihtiyaç duymadan otoparkları yönetmenin bir yolunu sağlarken, bazı tesis yöneticileri hala fiziksel bir otopark bariyeri fikrine bağlı. Bunun nedeni genellikle geçmişte makul bir iş yapmış olmaları veya zaten yerinde olmaları ve bunları farklı bir sistemle değiştirmeleri başka bir iş gibi hissettirmesidir.

Geleneksel otopark bariyeri türleri:

  • Biletli otopark bariyeri: Bariyer, araçlara tek tek erişim sağlar ve her sürücüye bir park cezası verir. Sürücü/müşteri daha sonra bileti, çıkışı etkinleştirmek için doğrulanan bir ödeme makinesine ekler.
  • Basınç Bariyeri: Bariyer, bir arabanın ağırlığını algıladığında kalkar ve tüm araçlara erişim sağlar. Bu, en önemli yararın yetkisiz kullanıma görsel bir caydırıcı sağlamak olduğu hafif bir çözümdür.

İnsan kontrollü bariyer: Bir görevlinin, sürücüler kimlik gösterdikten ( otopark bariyeri ) veya müşteriler nakit ödeme yaptıktan sonra bariyeri fiziksel olarak yükseltmek ve indirmek için hazır olması gerekir.

Bariyerlerle ilgili sorular

Bakım

Nispeten sürekli kullanımda olan (ayrıca dışarıda ve hava koşullarına maruz kalan) mekanik bir cihaz olan bariyerlerin sık sık arıza yapma alışkanlığı vardır. Bunun üstesinden gelmenin bir yolu, tedarikçiyle bir servis ve bakım teması kurmaktır, ancak bu elbette operasyonel maliyet ekler. Bazen yüklenicinin ziyaret etmesi ve tamir etmesi için birkaç gün hatta haftalarca beklemek anlamına gelebilir. Aksi takdirde, tesis bünyesindeki tesis ekipleri bariyerleri kendileri onarabilir, ancak bu sürelerini kısar.

10 yaşın üzerindeki ekipmanlar için yedek parçaları ele geçirmek zor olabilir. Bariyerler çalışmayı durdurduğunda ve 'yukarı' pozisyonda kaldığında, gelir kaybı ortaya çıkar. 'Aşağı' ve hareketsiz kaldıklarında, otoparka birincil erişim mümkün olmaz.

Araç kuyrukları

Engellerin bir başka operasyonel sorunu, otopark girişinde trafik kuyrukları ve yerel kamu yollarında uzayabilen araç kuyrukları oluşturma eğiliminde olmalarıdır. Bu, çok sayıda şikayete neden olabilir. PERKOTEK Bariyerleri siteye giren araçları "sayma" yeteneğine sahip olsa da otoparkı kimin kullandığına veya gerçekten ayrılıp ayrılmadığına dair gerçek bir görünürlük yoktur.

Plaka Tanıma Sistemi

Mühendislerin üstün yazılım bilgisi ile tasarlanan plaka tanıma sistemi güvenli ve hızlı geçiş yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Mekanların daimi üyelerinin giriş çıkışını kolayca gerçekleştirmesini sağlayan üst düzey bir hizmet sunar.

Plaka Tanıma Sistemi Hangi Özelliklere Sahiptir?

Plaka tanıma sistemlerinin pek çok özelliği bulunmaktadır. Bu sistemlerin özelliklerinden ve kullanıcılara sağladığı avantajlardan bahsetmemiz gerekirse:

  • Plakaların sınırsız bir şekilde sisteme kaydolabilecekleri bir yazılıma sahiptir.
  • Araçların plakalarını kolayca okuyarak tespit edilmesini sağlar.
  • İnsan trafiğinin yoğun olduğu alanlarda dahi plakaların hızlı bir şekilde tespit edilmesine olanak tanır.
  • Site, iş yeri gibi alanlarda yaşayan ve çalışan daimi üyelerin güvenli ve hızlı bir şekilde alana giriş – çıkış yapabilmelerini sağlar.
  • Videoların analizi ile çalışan otopark plaka okuma sistemi sisteme kayıtlı olmayan plakaları yetkililere bildirerek emniyetli alanlar yaratır.
  • Plakaların okunması bakımından askeri plakalardan çift satırlı plakalara kadar her çeşit plakanın okunabileceği bir sisteme sahiptir.
  • Hem bölgede yaşayanların hem de ziyaretçilerin sisteme kolayca kaydını ve kontrolünü sağlayan bir sistemdir.
  • Çok hızlı bir şekilde plaka okuyarak hızlı geçiş imkanı sağlar.
  • Gece – gündüz fark etmeksizin günün her saatinde plakaların kontrol edilebilmesine imkan tanır.

Plaka Tanıma Sistemi Fiyat

Tercih edeceğiniz modele göre değişen plaka tanıma sistemi fiyatı net bilgisine model seçimi yaparak kolayca ulaşabilirsiniz. Bütçenize uygun model seçimleri ile cep dostu fiyatlar karşılığında güvenli mekanlar yaratabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi