Online uçak bileti alma yöntemleri

Son dönemde havayolu ile ulaşım ciddi oranda çoğaldı. Özellikle ülkemizin dört bir yanına yapılan havaalanlarının artması ve altyapı yatırımlarının tamamlanması ile birlikte insanlar karayolu ile oldukça uzun süren mesafelere uçaklar sayesinde kolay bir şekilde gidebilmektedir.

Uçak bileti firmalarının bilet satış politikaları ise hepimizin malumu olduğu gibi esnek fiyat politikasıdır. Bir uçak biletini ne kadar erken satın alırsanız o kadar ucuz fiyata satın alabilirsiniz. Bununla birlikte pek çok uçak firması maliyetleri düşürmek amacıyla ofis üzerinden bilet satışı yapmamaktadır. Bunun yerine internet üzerinden bilet satışı yapılmaktadır. Bunun için de en uygun fiyatlı uçak biletlerini alabileceğiniz pek çok farklı internet sitesi vardır. Bu sitelerin her birinin kendine has avantajlı yanları vardır. Ancak son dönemde dikkatleri üzerine çeken https://tickets.com.tr/avia linkindeki sitenin avantajları ucuz uçak bileti almak isteyenlerin başını döndürecek seviyede.

Peki, internet üzerinden uçak bileti nasıl alınır? Şimdi dilerseniz Tickets sitesi örneği üzerinden kısaca anlatalım.

Online uçak bileti nasıl alınır?

En uygun uçak bileti satın alabileceğiniz internet sitelerinin başında Tickets sitesi gelmektedir. Uçak bileti satışı yapılan internet sitelerinin birçoğu site üzerinden yaptıkları satışları çoğunlukla bileti almak istediğiniz tarihteki bilet fiyatlarını ucuzdan pahalıya sıralayarak yapmaktadırlar.

Gideceğiniz tarih, dönüş tarihiniz ve nereden nereye gideceğiniz ile ilgili tüm süreleri doğru bir şekilde tespit etmenizin ardından en uygun uçak bileti aramasını Tickets üzerinden tek tıkla yapabilirsiniz. Seçtiğiniz kriterlere uygun tarihin en uygun bilet fiyatları liste şeklinde karşınıza çıkacaktır. Buradan dilediğiniz uçak biletini internet üzerinden satın almanız mümkündür.

İnternet üzerinden uçak bileti alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da uçak biletini alacağınız banka veya kredi kartının internet alışverişine açık olmasıdır. İnternet alışverişine açık olmayan bir kart ile alışveriş yapmanız mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla bu noktaya internet üzerinden uçak bileti alınırken bu noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir.

İnternetten uçak bileti alırken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar

İnternet üzerinden alışveriş yapmaktan hala çekinen kişiler olabilir. Ancak internet üzerinden bir şey satın alırken doğru yaklaşımla bu işlem gerçekleştirilirse dünyanın en güvenlikli yöntemi internet üzerinden alışveriş yapmaktır. Bu noktada uçak bileti alırken özellikle dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Sırf ucuz uçak bileti satın almak için iade ve iptal koşullarını okumadan bilet satın almayın. Yolculuğunuzun son ana kadar iptali gibi bir durum söz konusu ise kesinlikle promosyon biletlerden uzak durun. Zira bu biletlerin bir aksilik durumunda iadesi veya iptaline imkân bulunmamaktadır.

  • Pek çok kimse uçuştan önce check-in işlemi yapmayı ihmal etmektedir. Ancak eğer yanınızda eşyanız yoksa internet üzerinden check-in işlemi yapmak oldukça kolaydır. Dolayısıyla özellikle sadece el bagajınız ile bir yere gidiyorsanız mutlaka internet üzerinden check-in işlemi yapın.

  • Birden fazla havaalanı olan şehirlerden yapacağınız yolculuklarda yolculuğu hangi havaalanından gerçekleştireceğinize azami dikkat etmelisiniz. Zira dikkatsiz bir şekilde yanlış havaalanına gidebilir ve uçağınızı kaçırabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi