Kurban Bayramı Tatili 9 gün

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan milyonlarca kişinin haber beklediği asgari ücret zammı hakkında bilgiler verdi. Başkan Erdoğan, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim" ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu duyurdu..

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'yi terör koridoru ile kuşatma girişimlerini akamete uğrattık

Bize yöneltilen tenkitler hatalarımızdan değil, Türkiye'nin kendi belirlediği istikamette yürümesinden kaynaklanıyor

Suriye'de hazırlıklar biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız.

EFES 2022 Tatbikatı dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku veren bir program olarak başarıyla icra edilmiştir. Dünyanın terörle mücadele tecrübesi en eski ve en etkin ülkelerinin başında geliyoruz.

Akdeniz ve Ege'deki haklarımızı korumaya yönelik gereken tüm adımları atmaktan asla çekinmedik, çekinmeyeceğiz.

Yıllık 243 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşan iş dünyamızı bir kez daha tebrik ediyorum

NATO ZİRVESİ

"(NATO Zirvesi) PKK/YPG, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımıza belgelerle, bilgilerle, görüntülerle ifade edeceğiz.

ADANA PETROL

"Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır."

ENFLASYON

"2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız."

"Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir."

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

Başkan Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacağını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi