Jeneratörlerde Aranan Özellikler

Jeneratörler kullanım alanı ve amacına göre çeşitlilik gösterir. En çok kullanılan jeneratör modelleri, endüstriyel dizel motorlu jeneratörler ve portatif tip küçük jeneratörler olarak ayrılır. Endüstriyel motorlu jeneratörler yirmi dört saat kullanıma uygun olarak tasarlanır ve üretilirler, fabrika tarzı iş sahalarında sıkça tercih edilirler.

Portatif tip küçük jeneratörler ise istenen alanda kullanıma uygundur ancak yirmi dört saat kesintisiz enerji sağlamaz. Modelin imkân tanıdığı süre boyunca acil durumdaki işlerin halledilebilmesi için tasarlanmıştır, dolayısıyla birkaç saatlik enerji sağlar. Ancak jeneratör denince akla gelen modeller bu ikisi ile sınırlı değildir, Aksa jeneratörgibi firmalar her ihtiyaca ve isteğe uygun modeller üretiyor.

Jeneratör Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Jeneratör alırken dikkat edilen konu dış görünüşü olmamalıdır. Dışarıdan güzel göründüğü için bir jeneratörü satın almak sonrasında çeşitli sorunlarla karşılaşılmasına neden olabilir. Öncelikle jeneratörün verimlilik kapasitesi öğrenilmeli ve kullanılacak alan için yeterli olup olmadığı anlaşılmalıdır.

Bir jeneratörün verimlilik kapasitesi ancak tam yükte çalıştırıldığında öğrenilebilir, bunu destekleyecek testlerden geçmiş bir jeneratör seçilmelidir. Ayrıca seçilen jeneratörün yedek parçalarının kolayca bulunabiliyor olması gerekir, bu jeneratörün arızalanması durumunda önemli bir konu halini alır. Jeneratör seçildikten sonra bakım periyodu, garantisi için gereken belgeler ve satış sözleşmesi mutlaka satıcıdan teslim alınmalıdır.

Aksa Jeneratör http://www.ankamakina.com.tronline satış sitesinde jeneratör modellerini görmeyi sağlıyor ve hangi jeneratör modeline ihtiyaç duyulduğunu belirleyecek anketlerle jeneratör seçimi kolaylaştırıyor.

Editör: Haber Merkezi