İnternet Ortamında Paylaşılan "Bağımsız Ege Projesi" Mektubu, Okunma Rekorları Kırıyor.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, internet ortamında çok popüler olan Ege şivesiyle yazılmış "Bağımsız Ege Projesi" mektubuna köşesinde yer verdi. Mektupta, Egelilerin Türkiye'nin kronik sorunlarından kurtulmak için oluşturacakları bağımsız yeni bir devlet projesi esprili bir dille anlatılıyor.
Altaylı'nın "Adı Bağımsız Ege Projesi. Ciddi değil ama ciddiye alınma potansiyeli var." dediği o mektup...
"Ben sıkıldım arkideş bu memleketten, yetti gari Egemiz için demokratik özerklik mi neyii, ondan taleb ediyom.
- Memlekette başkan seçiyola, bizim vergileeemizlen puropaganda yapayo, Yozgatlının, Kastamonulunun, Urfalının oylarıylan başımıza geliyo, bizi yönetiyola. Yetti gari ulen!!!!!!!!!!! Hasta etmen adama.
- Ege'mizin gaynaklarına Kasımpaşalıların, Konyalıların, Yozgatlıların elinde mundar ettiler yıllardır. 10 sene önce Gayseri neydi şimdi ne oldu, bi bakın bakem. Bi de bunlara oy vermeyen şehirlere bak, yerinde sayıyo, bak İzmir'e.
"EGE'YE GİTMİYOR ARKİDEŞ"
- Konya'ya gider bu zihniyet, Yozgat'a gider de, Ege'ye gitmiyor arkideş, ben özerklik istiyom. Ege'yi Egeliler yönetsin gari!
- Haritamız belli, (bkz: 2014 CB seçimleri) komşularımız Kuzey'de Çanakkale, Güney'de Antalya, Batı'da Yunanistan, Güneydoğu'da Afyon. (Afyon'u devletimize alamayız, yoksa senelerce G.Doğu sorunuyla uğraşırı, bissürü masraf olu, hiiiiiiiç gerek yok. Zaten sözde Egeli de olsa Konyalılarla daha iyi anlaşıyor onla.)
- Turizm vaa Bodrum, Çeşme bizde, sanayi vaaa, maden ocaklamız va. Tekstilimiz var, tarımımız va, sebze meyve bizde, dağlarımızdan yağ, bağlarımızdan bal akıpduru.
- Liman kentimiz İzmir, yurtdışıylan ticaretimiz zaten va. Ekonomi Bakanına Bubadağlı yaptıkmıydı iyi olu. Başkente İzmir yaparız. Şaraba zaten biz üretiyoz, kendimize vergi gomayız gari, o gadar da olsun arkideş.
"GÜNEŞ DE VAR RÜZGAR DA"
- Enerji, elektrik sıkıntımız da olmaz, güneş de var rüzgâr da alla şükür.
- Angaralıların Soma'yı çalıştırıp birileri rant etsin, birilere bizim paramızlan seçimde beleşe kömür dağıtsın deye Egeli işçilemize öldürmeye gerek yok. Avrupalı Tekirdağlı arkideşlerimizi de gapütülasyon verdik miydi, şarabımızla rakıyı takas eder, gül gibi yaşaaaa gideriz ay oğlum ya.
- Nufus 11 milyon, iyi. Resmi dilimiz Dengizlice. Güzeeee.
- İnsanımız çalışkan, Aydın, hoşgörülü, moderen.
- Ab'yi bugün başvuram yarın üyeyiz.
 - Purojemizin adı Bağımsız Ege Projesi (BEP)"
 
 
Editör: Haber Merkezi