İngilizce Çeviri Yapmanın Kelime Öğrenmeye Etkileri
 

İngilizce öğrenme konusunda her ne kadar bazı zorluklar meydana geliyor olsa bile, temeliniz var ise; bundan sonraki en önemli aşama, kelime aşaması olacaktır. Kelime ezberlemek ve kelime öğrenmek, İngilizce öğrenme yolundaki en önemli adımlardan birisi olarak karşınıza çıkacaktır. Fakat bunu nasıl yapacağınız konusunda henüz fikir sahibi olamamış olabilirsiniz. Dolayısıyla sizlere İngilizce kelime öğrenme rehberi, konusundan söz edeceğiz. Bu bahsedeceğimiz tüyolar sayesinde, İngilizce kelimeleri en kolay yoldan ve en hızlı şekilde öğrenebileceksiniz.

Kelime Kartlarınızı Hazırlayın

İnternet üzerindeki birçok sitede, kelime kartlarına rastlamak mümkün olacaktır. Fakat kendi kelime kartlarınızı hazırlamaya ne dersiniz? Bu kelimeleri yazarken hem çok daha kısa yoldan İngilizceyi öğrenmiş olacaksınız hem de kelimeleri yazarken, sizlerde bu kelimeleri o anda da öğrenmiş olacaksınız. Türkçe İngilizce çeviri yaparak yazdığınız zaman çok daha iyi bir şekilde İngilizce kelimelere hâkim olabileceksiniz. Bu kartları tamamen seviyenize göre kelimeler ile doldurmalısınız. Bir yüzüne Türkçe bir yüzüne ise İngilizce kelimeleri yazabilirsiniz. Bu sayede de arkalı önlü bir kart elde etmiş olacaksınız.

İngilizce Cümle Kurmaya Özen Gösterin

Dil çeviri konusundaki en önemli aşamalardan birisi cümle kurmak olacaktır. Yukarıda da söz ettiğimiz üzere bazı kelimeleri bu şekilde kartlara yazarak öğrendiniz, artık sıra cümle kurmaya geldi. İngilizce cümle kurarak, İngilizce hâkimiyetinizi de en üst seviyeye çıkartabilirsiniz. Kendi kendinize cümleler kurmaya çalışın. Aslında kelime ezberlemek demek, tamamen bu kelimelerin anlamlarını bilmeden ve boş yere ezberlemek anlamına gelmeyecektir. Aksine he anlamlarına hâkim olup hem de onları en iyi şekilde kullanmak anlamına gelecektir. Bu bağlamda kelimelerin anlamlarına en uygun şekilde cümle kurarak, bunları öğrenmeniz gerekecektir.

İngilizce Kelime Oyunu Oynayın

Bilindiği üzere telefonunuzun uygulama alanından bazı İngilizce uygulamalar ve oyunlar indirebilirsiniz. Her ne kadar Türkçe kelime oyunları varsa bile, bir o kadar da İngilizce kelime oyunları bulunacaktır. Tüm bunları indirip, metroda, otobüste ya da takside, bu oyunları oynayabilirsiniz. Bu sayede sizler de kelimeleri en iyi şekilde pekiştirebileceksiniz. Özellikle de bu oyunlarda, belki de yeni kelimeler de öğrenebileceksiniz. Bu sayede kelime öğrenme yolundaki iyi adımlardan birisini de atmış olacaksınız Bu oyun üzerinden, aynı zamanda, İngilizce Türkçe çeviri kısmına da muhakkak bakmalısınız.

Kelimeleri Sık Bir Şekilde Tekrar Edin

İnsanın beyni çok farklı bir yapıda işler. Bir eylemi alışkanlık yapmak için her ne kadar 21 gün kuralı uygulanıyor olsa bile, aslında 90 gün onu tekrar etmenin sonucunda hayatımızda yer edinecektir. İşte tam da bu bağlamda kelimeleri oldukça sık bir şekilde tekrar etmeniz gerekecektir. Yataktan kalktığınız andan itibaren tekrar edin. Cümle çeviri yaparak da bu tekrarlarınızı en iyi şekilde pekiştirebilirsiniz.

Online Olarak Eğitim Alın

Artık her şey internet üzerinden ilerlediği için, söz konusu İngilizce öğrenmek içinde aynı durum geçerli olacaktır. İnternet üzerinden eğitim alabilir ve bu sayede İngilizce kelimeleri pekiştirme konusunda, çok daha verimli bir çalışma yapabilirsiniz. İngilizceyi Türkçeye çeviri konusunda da online öğretmenleriniz sizlere yardımcı olacaktır.

Gördüğünüz Yerlere Kelimeler Sıkıştırın

Yataktan kalktığınız andan gece yatmaya gittiğiniz ana kadar, görebildiğiniz her yere kelimeler yapıştırın. Özellikle de masanızın karşısına muhakkak bir pano asın ve bu panoya, günlük hayatınızda kullandığınız kelimeleri yazın. Bu sizlere yardımcı olacaktır. Türkçeyi İngilizceye çeviri konusunda da bu kelimelerden yardım alacaksınız. Her gün gördüğünüz bu kelimeleri ezberleme sürenizde, buna istinaden yüksek olacaktır.

Editör: Haber Merkezi